therese boer ontvangt soroptimisten sallanders

De Soroptimisten SallAnders Raalte – Nijverdal waren in Librije’s Hotel te gast bij Thérèse Boer. In het kader van Vakvrouw voor Vakvrouwen met jaarclubthema: Inspire! Be Inspired!” nam Thérèse de Soroptimisten mee in de wereld van gastvrouw en sommelier. Deze presentatie was een primeur. Deze werd afgelopen vrijdag eenmalig door Thérèse voor hen verzorgd en werd gesponsord door Hapimag.

Na haar opleiding aan de Hotelschool en de Vinologenopleiding besloot Thérèse om samen met haar man Jonnie Boer een restaurantje te beginnen. In de kelder van het huidige restaurant De Librije gingen ze in 1993 van start. Uiteindelijk groeide dit restaurantje uit naar een bedrijf met 90 personeelsleden. Er kwam een hotel bij met restaurant, Librije’s Zusje, een winkel en een kook- en wijnschool. Begin mei 2014 werd een tweede Librije’s Zusje geopend in het Waldorf Astoria in Amsterdam. Sinds 2009 heeft Thérèse haar eigen wijnlijn de ‘Kus van Thérèse’. Drie van haar wijnen werden gelijk bekroond met een zilveren medaille op de ‘AWC Vienna 2009’

.

De match tussen vakvrouw Thérèse en de vakvrouwen van de Soroptimist werd ook gemaakt door de inzet van beiden door het ondersteunen van goede doelen en projecten. Zo heeft De Librije zich verbonden aan KiKa, Stichting Fun Cooking, Ronald McDonald, Best Buddies en Orange Babies. Soroptimist Club SallAnders zet zich in voor regionale, nationale en internationale projecten, zoals Arabische Lente, Oikocredit, Stichting Vang Je Droom en Energy4All.

De bijeenkomst met de Soroptimist Club Raalte “SallAnders” werd afgesloten met een rondleiding door Librije’s Hotel.

Soroptimist Club International is de grootste internationale serviceorganisatie van vakvrouwen met zeer uiteenlopende beroepen die zich wereldwijd inzetten voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes in het bijzonder. Bovendien hebben de Soroptimisten, in 1921 opgericht in de Verenigde Staten, een adviserende stem bij de Verenigde Naties. Sinds 1927 bestaat de club ook in Nederland. Tegenwoordig zijn er wereldwijd 3000 clubs met 93.000 leden. De naam komt van Sorores-Zusters en Optimum-Beste nastreven. Soroptimisten: het beste voor vrouwen. Daarnaast organiseren zij bijeenkomsten over actuele maatschappelijke onderwerpen.

Het clubjaarthema: “Inspire! Be Inspired! van de huidige Presidente Dorothé Aa is de rode draad gedurende dit clubjaar. Geïnspireerd door eigen leden als ook door gastsprekers zoals Thérèse en gynaecoloog/perinatoloog Gerda Zeeman die in februari j.l. een zeer interessante en boeiende lezing verzorgde voor deze enthousiaste Soroptimisten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.