team lef maakt zich op voor roparun

Team Lef! uit Raalte zet zich in voor de Roparun. Zij gaan op 7 juni van start in Parijs en lopen, in estafette, in twee dagen naar Rotterdam. In de aanloop naar de Roparun zamelen de teams zoveel mogelijk geld in. De opbrengst van de Roparun gaat naar goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Henk van der Velde, voorzitter Stichting Roparun Palliatieve Zorg: “Het is prachtig dat ook dit jaar zoveel mensen zich belangeloos inzetten voor de Roparun. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen, dat is meer dan anderhalve marathon. Er doen dit jaar 330 teams mee. Gemiddeld bestaat een team uit 25 personen, waaronder twee fietsers die de lopers begeleiden. Ieder team levert een geweldig sportieve prestatie. Samen met de ruim 400 vrijwilligers en organisatie zijn er zo’n 8.500 mensen actief voor dit goede doel.

In de aanloop naar de Roparun zamelen de teams zoveel mogelijk geld in. Ze organiseren allerlei acties, zoals het inpakken van boodschappen, het wassen van auto’s, het houden van collectes en het zoeken naar sponsors. Ook verkopen de leden van een team Roparun-loten waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel. “Ik hoop dat ook de inwoners van Raalte hun Roparunteam ondersteunen. Mensen die een bepaald team willen ondersteunen, kunnen dit team aan de hand van het teamnummer opzoeken op staging2.roparun.nl en hun donatie aangeven”, zegt Van der Velde.

Vorig jaar bracht de Roparun ruim 5,5 miljoen euro op. Een fantastisch resultaat. Ruim 100 goede doelen hebben we weer kunnen ondersteunen in hun belangrijke werk dat ze verrichten voor mensen met kanker. Het zijn allemaal doelen die helpen ons motto waar te maken: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven.”

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 57 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. Op zaterdag 7 juni start in Parijs en Hamburg de 23e editie van de Roparun. Op 9 juni finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.