succesvolle scootmobieltraining vvn

Aansluitend op de theoriemiddag op 8 mei vond op maandag 19 en donderdag 22 mei het praktijkdeel van de scootmobielcursus plaats. Omdat de Trefkoele verbouwd was, is uitgeweken naar de voormalige basisschool Het Kleine Veer.

In totaal hebben 19 enthousiaste scootmobielgebruikers, verdeeld over twee dagdelen, deelgenomen aan de praktijk. Deze was dit jaar opgedeeld in twee delen. Een deel van de scootmobielers legde een parcours af de anderen maakten een route door het dorp. Later werd er gewisseld. Tussendoor werden ook nog de technische staat van de scootmobiel gecontroleerd door RSR.

Op de ‘speelplaats’ werden diverse oefeningen gedaan, waardoor ze nog beter in staat zijn om aan het verkeer deel te nemen. Onder de bezielende leiding van een instructeur van de VVN hebben de deelnemers een parcours afgelegd waarbij ze voor diverse obstakels werden geplaatst. Zo werd er geslalomd en werden een stoep, ‘wipwap’ en helling genomen. Natuurlijk maakte een remproef ook deel uit van de oefeningen.

Voor het andere onderdeel ging de helft van de groep onder begeleiding van een viertal enthousiaste en deskundige verkeersregelaars een route door het dorp maken. Daarbij werd er aandacht geschonken aan diverse natuurlijke hindernissen, zoals de helling bij het dijkje, de lift bij het stadhuis, en een stoep oprijden. Een bezoekje aan de Rabobank met mooie schuifdeuren was ook onderdeel van de tocht.

Soms was het voor enkele deelnemers een beetje onwennig en eng, maar aan het eind van de middag is het zelfvertrouwen om met de scootmobiel op pad te kunnen gaan, weer behoorlijk toegenomen. Er is met veel plezier en enthousiasme gewerkt.

We kunnen terugkijken op een geslaagde activiteit, met dank aan de inzet van vele betrokkenen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.