succesvol stageweekend jeugd oranje

Vanaf vrijdag 16 t.m. zondag 18 mei jl. kleurde sporthal “De Schakel” in Nieuwleusen Oranje. Uit alle delen van Nederland waren de meest getalenteerde speelsters van de Nederlandse Volleybalbond onder de 17 jaar naar Nieuwleusen gekomen om hier hun trainingsstage te beleggen.

Gastheer volleybalvereniging Flash ontving een selectie van veertien meisjes o.l.v. bondscoach Saskia van Hintum, oud-international van het Nederlands team. De meisjes hopen door noeste trainingsarbeid en veel volleybaluren ooit eens deel uit te maken van het grote Oranje.

Het programma bestond uit een trainingssessies op de vrijdagmiddag, zaterdagmorgen en zondagmorgen. Op zaterdagmiddag werd er een clinic georganiseerd voor de jongste jeugd van Flash. Een veertigtal mini’s namen enthousiast deel aan een gezamenlijke training met de selectie van Oranje en na afloop werd er een groepsfoto gemaakt voor het plakboek ter herinnering aan deze bijzondere middag.

De zaterdag werd afgesloten met een wedstrijd tussen Jeugd Oranje en kampioen van de topdivisie V.C. Zwolle o.l.v. Henriette ter Steege. Het eerste damesteam uit Zwolle komt evenals de herenselectie van Landstede volgend seizoen uit in de hoogste divisie. De wedstrijd van de kersverse eredivionist en de Oranje meiden was een strijd van ervaring en fysieke kracht tegen jeugdig talent en enthousiaste strijdlust. Oranje wist iedere set een voorsprong te nemen, terwijl Zwolle op de beslissende momenten toesloeg en uiteindelijk de wedstrijd met 3-1 wist te winnen. (25-17; 25-18; 21-25; 25-22)

Ondanks het zomerse weer was het publiek in grote getale op komen dagen en kon zij genieten van een sprankelende wedstrijd met een vijfde set als toegift. Deze set om des keizersbaard werd door Oranje met 17-15 gewonnen.

Zondagmorgen werd er nog een lichte training afgewerkt en kon de selectie na een uitgebreide lunch rond 13.30 uur weer huiswaarts keren. De vereniging kon na afloop terugzien op een zeer geslaagd weekend met een succesvolle PR voor de volleybalsport.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.