strien pal achter oproep kinderpardon

Burgemeester Ton Strien van Olst-Wijhe ondersteunt de oproep voor een ruimer kinderpardon van zijn ambtsgenoot uit Bunnik. De burgervader van Olst-Wijhe heeft de petitie voor een ruimer pardon echter nog niet ondertekend, maar dat lijkt meer een tijdskwestie. “Vooral omdat hij erg druk is geweest,” laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Strien is voorstander van het kinderpardon vindt het merkwaardig dat kinderen die onder landelijk toezicht hebben gestaan wel voor een pardon in aanmerking komen, terwijl kinderen die onder gemeentelijk toezicht hebben gestaan buiten die regeling vallen. “We zijn één overheid en de gemeente heeft een belangrijke taak in de opvang van asielzoekers.”

Afgelopen week ontstond er aardig wat commotie rond het kinderpardon. Het kinderpardon werd in 2012 ingevoerd. Kinderen van asielzoekers die langer dan 5 jaar in Nederland wonen, komen ervoor in aanmerking. De helft van alle aanvragen is afgewezen. Dat houdt in dat ongeveer 600 kinderen zouden moeten terugkeren naar hun land van herkomst.Om te kunnen blijven moesten de kinderen de hele tijd onder toezicht van het Rijk hebben gestaan. Kinderen die een tijdje onder toezicht van een gemeente stonden, zijn afgewezen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.