slagerij sander bouwhuis haarle gaat dicht

“Het wordt steeds moeilijker om een vakzaak als deze open te houden,” stelt Bouwhuis. “De jongere generatie gaat eigenlijk alleen nog naar de supermarkt, waardoor mijn klantenkring steeds kleiner wordt. Daardoor krijgt de kleine middenstander het erg moeilijk, maar ik kan de jeugd ook wel begrijpen hoor. Uit het werk snel koken en dan naar de sport of wat anders, dus blijft er weinig tijd voor boodschappen en koken over. Maar het kost me wel de kop.”

“Ik liep er al anderhalf, twee jaar mee. Het moest een keer gebeuren,” aldus Bouwhuis. “Toen zich een nieuwe kans voordeed, heb ik die met beide handen aangegrepen. Er kwam een mooie baan voorbij.”

Met het sluiten van de zaak aan de Stationsweg, komt er een einde aan een tijdperk. Bouwhuis, zelf 38 jaar, liep al vanaf zijn twaalfde mee in de slagerij. Het familiebedrijf Bouwhuis heeft zelfs een historie van grofweg tachtig jaar. Sander Bouwhuis heeft het bedrijf nu bijna veertien jaar in handen.

Hoewel het sluiten van de zaak natuurlijk niet echt vrolijk stemt, ziet Sander Bouwhuis ook voordelen. “Het voordeel dat ik straks heb, is dat ik geen tachtig uur per week meer hoef te werken. Ik moest steeds meer doen om een boterham te verdienen.” Bouwhuis gaat binnenkort aan de slag als productontwikkelaar bij een vleesproducent.

Bouwhuis merkt dat, nu mensen horen dat hij gaat sluiten, de trouwe klanten snel de diepvries nog even komen vullen. “Mensen komen soms voor honderden euro’s ophalen. Die willen graag de kwaliteit nog. Aan de ene kant is dat natuurlijk wel een beetje frustrerend, aan de andere kant: dat zijn de trouwe klanten. Die gunnen me dat ook.”

Voordat hij de slagerij definitief sluit, houdt Bouwhuis nog speciale aanbiedingen. Wie vanaf zaterdag meer dan 25 euro uitgeeft in de slagerij, krijgt 10 procent korting. Wie meer dan 100 euro besteedt, krijgt 20 procent korting.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.