scholen olst wijhe bezoeken symfonie orkest

Woensdag 14 mei was het een drukte van belang in de Schouwburg in Deventer bij een concert van het Nederlands Symfonie Orkest. Niet zo maar een concert, maar een interactief jeugdconcert waar alle basisscholen uit de gemeente Olst-Wijhe (groepen 6 en 5/6) naar toe zijn geweest.

Het orkest speelde een symfonie voor Angsthazen en Durfals. Door de kinderen werd enthousiast meegedaan met liedjes, spreekkoren en body percussie die tijdens voorbereidende lessen waren ingestudeerd. Presentator Eric Robillard vertelde het verhaal over een jongen die nergens bang voor was, behalve toen hij een aardig prinsesje tegen kwam. De kinderen genoten van de muziek en het verhaal. Aan het eind kreeg de zaal vol kinderen een groot applaus van de orkestleden, die onder de indruk waren van het enthousiast meedoen van de leerlingen. Het bezoek van de basisscholen aan het orkest werd georganiseerd door Stichting Kulturhus Olst-Wijhe en betaald door de Provincie Overijssel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.