sallands crosscircuit weer in de startblokken

Hardlopers kunnen hun agenda’s trekken. De 13e editie van het Sallands Crosscircuit staat in de steigers. Het loopseizoen 2014-2015 start dit keer heel vroeg: op zondag 2 november met de Echte Bakker Jorinkloop. In bijna 3 maanden tijd verplaatst het loopcircuit zich naar de 11 bekende locaties.

Nu het grote succes van de voorbije winter enigszins is verstomd, hebben de betrokken lokale organisaties, onder de paraplu van het Sallands crosscircuit, de koers al weer uitgezet voor een nieuw seizoen. De tevredenheid tijdens de evaluatie eind maart was alom: deelnemersrecords werden verbroken, de eenduidige organisatievorm werkte naar behoren, het enthousiasme in de regio overschreed de grenzen van de loopsport. “We gaan door op deze lijn,” was unaniem de beleving die avond in Heeten.

Doordat het hardlopen steeds massalere vormen aanneemt, vraagt dit voor de organisatie om extra aandacht voor zaken als parkoers, faciliteiten rond start en finish, parkeergelegenheid en veiligheid. Bovendien legt de loper naar de organisatie toe de lat steeds hoger. Niet alleen is dit het gevolg van het succes van het circuit zelf, ook de immense volkslopen in den lande bieden de lopers aantrekkelijke omstandigheden. Waar het Sallands crosscircuit niet in mee gaat zijn de kosten die aan het hardlopen verbonden zijn. Laagdrempeligheid en voor ieder toegankelijk blijft het motto. Evenals de grote loopevenementen, waarbij de laatste lopers soms zelfs minuten later van start vertrekken dan de klasbakken in het eerste startvak, zullen het komend seizoen de individuele bruto- en nettotijden worden vermeld. En natuurlijk zal ook Salland zich het digitaal vóór-inschrijven eigen moeten maken.

Ter wille van de sfeer èn van de beheersbaarheid blijft het aantal van 11 loopwedstrijden gehandhaafd. “Onze keus is in de eerste plaats om op 11 verschillende locaties een gezellig loopfeest te organiseren, waarbij iedereen aan zijn trekken dient te komen. De beginnende loper , de allerkleinste, trimgroepen, maar ook de wedstrijdatleet”, stelt Bertus de Haan vanuit het bestuur van het circuit. Erg veel energie wordt ook gestopt in de voorfase van het loopseizoen. Zo wordt op de scholen het hardlopen middels combinatiefunctionarissen gestimuleerd, worden in de regio loopclinics gefaciliteerd en worden sportverenigingen gericht benaderd. “Opdat hardlopen niet alleen voor nagenoeg iedereen toegankelijk is, maar ook zoveel plezier en voldoening met zich meebrengt”, aldus de voorzitter.

De loopkalender van het 13de Sallands crosscircuit

Zondag 2 november 2014 Echte Bakker Jorinkloop in Raalte

Zondag 9 november 2014 Haarlerbergloop

Zondag 23 november 2014 Joop van den Enkloop in Raalte

Zondag 30 november 2014 Ten Broekeloop in Lemelerveld

Zaterdag 6 december 2014 Den Alerdinckloop in Laag Zuthem

Zondag 21 december 2014 COOP crossloop in Luttenberg

Vrijdag 26 december 2014 Rabo Kerstcrossloop in Nieuw Heeten

Zaterdag 3 januari 2015 Rabobank Veldloop in Heino

Zondag 4 januari 2015 Midwintercross Heeten

Zondag 11 januari 2015 Raalte Plaza JSC Crossloop in Broekland

Zondag 18 januari 2015 Schalmloop in Mariënheem

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.