recordaantal deelnemers ijsseltheaterfietstocht

Zon, blauwe lucht, mooie fietsroutes, top theaterproducties op supermooie locaties en maar liefst 1650 deelnemers. Dat waren de ingrediënten van een fantastische IJsseltheaterfietstocht die op 24 en 25 mei plaatsvond rondom de IJssel.

De bezoekers lieten zich lovend uit over de twee fietsroutes van elk zo’n 30 kilometer lang. Bij Infocentrum Den Nul kon het publiek zaterdag genieten van Theatergroep Draadloos. Een grasveld vol madeliefjes met op de achtergrond de ooievaar was het bijzondere decor voor hun voorstelling In Zeven Sloten over opgroeien en verwachtingen. In Vorchten ondervonden twee buurmannen in een oude VW Kever de nodige problemen op vakantie. Duo Gi-Jo vertoonde acrobatische kunsten en bij IJsselzicht in Veessen maakten de toeschouwers een wandeling over het toneel tijdens een moderne uitvoering van Roodkapje door Theatergroep De Jonge Honden. Natuurlijk was er naast theater ook volop ruimte voor muziek van Lieve Bertha, Helen Botman & Peter van Vleuten en Birth in a Glasshouse.

Zondag was er volop ruimte voor acrobatiek van Duo Marange en Fabuloka. Theatergroep Draadloos verzorgde op De Elshof een voorstelling met levensgrote poppen en bij de Olsterhof kon men genieten van muziektheater van De Groeten. Alice Rientjes verzorgde verschillende muziekstijlen met op de achtergrond een prachtig weidelandschap. Op camping Het Haasje gaf Vloeistof een korte filmische dansvoorstelling op een roeibootje In de IJssel.

Binnenkort zijn de vele foto’s en filmpjes over de editie van 2014 te vinden op staging2.theaterlangsdeijssel.nl. Hier zullen ook de gedichten te lezen zijn die burgemeester Ton Strien van de gemeente Olst-Wijhe, Thea Huisman van Salland Marketing en burgemeester Pijnenburg van de gemeente Heerde speciaal gemaakt hebben voor de opening van de IJsseltheaterfietstocht.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd weekend en bedankt alle sponsoren, donateurs en vrijwilligers voor hun bijdrage. Zonder hen zou de organisatie van de IJsseltheaterfietstocht niet mogelijk zijn.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.