racoon en golden earring op stoppelhaene

Racoon, Golden Earring, The Opposites en The Partysquad. Dat zijn dit jaar de hoofdacts op de donderdagavond van Stöppelhaene op ’t Stöppelveld. Tijdens de goedbezochte programmapresentatie van Stöppelhaene klonk dan ook de ene enthousiaste kreet na de andere. Muziek leeft in Raalte, zeker tijdens Stöppelhaene.

Maar ook de rest van het Sallandse Oogstfeest is de moeite waard voor liefhebbers van diverse muziekgenres. Nieuw dit jaar is het gratis toegankelijke mini-muziekfestival op zaterdagmiddag 30 augustus met onder andere Jett Rebel, Dotan en Bade.

Racoon, the Opposites en Golden Earring

Geheel volgens traditie heeft de organisatie van Stöppelhaene op donderdag 28 augustus een line-up met een selectie van de beste Nederlandse artiesten. Racoon, de beste band (3FM awards) van Nederland, met hits als Shoes of lightning (2013), Oceaan (2012) en No Mercy (2011) trapt af op het hoofdpodium van ’t Stöppelveld. Hardcore is heartcore geworden. Racoon is akoestisch geweld. En altijd geweldig.

Hierna volgt een optreden van een van de oudste nog spelende rockbands van de wereld. De Golden Earring is een rockicoon die nog steeds in staat is om spetterende live-shows neer te zetten vol interactie met het publiek. Leeftijd is irrelevant tijdens een optreden van de Earring: jong en oud is bekend met de grootste hits van deze rockers.

Ooit een show gezien waarbij daadwerkelijk iedere bezoeker helemaal los ging? Alle optredens van the Opposites staan garant voor een feest. Geen polonaise en hoempapa, maar bekende raps en meedeinende dansvloeren. Big2 en Willy hebben meer hits dan het aantal verschillende biersoorten in een Belgisch café. Het laatste album van het duo met megahits als ‘Slapeloze nachten’, ‘Sukkel voor de liefde’ en ‘Hey DJ’ is bekroond met goud. Deze heren passen niet in een tent. Ze voelen zich het beste thuis op het hoofdpodium.

Dj’s? Die vind je in de feestfabriek. The Partysquad, bestaande uit DJ Jerry en MC Ruben gaan samen met alle bezoekers ‘Helemaal naar de kloten’. Het Amsterdamse duo zorgt voor een opwindende cocktail van house, electro, hiphop en reggae. Samen met inmiddels ‘huis-dj’ D-lirious zorgen zij in de feestfabriek voor een maximaal feest. Liefhebbers van het Nederlandstalige genre kunnen terecht in de Sallandse Herberg, met DJ Roy van Brink, René Schuurmans en Ronnie Ruysdeal. De ticketverkoop voor het muziekprogramma op donderdag 28 augustus is vrijdag 23 mei van start gegaan.

De overige dagen is het muziek programma volledig gratis toegankelijk!

[B]Tiener-poprock met Bandits[/b]

Iedereen die nog nachtmerries heeft van het gegil tijdens het optreden van Mainstreet vorig jaar kan vrijdagmiddag 29 augustus beter uit de buurt blijven van het Stöppelveld. De Vlaamse tiener-poprockband kan namelijk niet meer normaal over straat na de release van hun laatste single “One”. Bandits werd begin 2014 geselecteerd voor de Belgische voorrondes van het Eurovisie Songfestival. De jongens hebben een grote en actieve community op Facebook, Twitter en YouTube waarmee dagelijks duizenden van hun fans bereikt worden. Deze social media zorgen ook voor een voortdurende interactie tussen de band en de Bandita’s (fans).

Vrolijk, energiek en een groot feest

Vrijdagavond trapt Chef’Special af met een energieke liveshow. Ze serveren een muzikale mix van hiphop, reggae, funk en ontspannen grooves met stevige gitaren. De singels ‘peculiar’ en ‘in your arms’ van hun laatste album zijn regelrechte hits die komende zomer menig festivalpubliek zullen opzwepen. Vervolgens laat Let love Rule je meezingen met de grootste hits van Lenny Kravitz en kun je voor het hoofdpodium knallend de avond uit met High Voltage, de enige allerbeste coverband van ACDC.

In de Sallandse Herberg is er op vrijdag een Nederlandstalig feestje. Onder leiding van 30 euro live zullen achtereenvolgens Jaman, Milan Milano, Wimmie en Stef Ekkel hun grootste hits ter gehore brengen. De feestfabriek geeft ‘gas op die lolly’ met Feest DJ Ruud en Dj D-lirious.

Mini-muziekfestival

Op zaterdagmiddag is het andere jaren relatief rustig op het Stöppelveld. Er worden voorbereidingen getroffen voor het avondprogramma en bezoekers dweilen met het Bloazersfestival door de straten van het centrum. Dit jaar organiseert Stöppelhaene op ’t Stöppelveld op zaterdagmiddag vanaf 14:00 uur een gratis mini-muziekfestival.

Terwijl het zonnetje schijnt, kunnen bezoekers met een biertje in de hand relaxed genieten van de bands: Jett Rebel, Bade, Dotan, Bells of Youth, Tricklebolt, Paceshifters, Traumahelikopter en de DJ’s: Wulps en Amigo Gringo, Melloww, Shifting Colors, Yonathan Zvi en D-club. Dit alles is gratis toegankelijk.

Het einde van de middag loopt deze zaterdag dan geleidelijk over in het avondprogramma met Van Velzen. Het optreden van Van Velzen in 2013 was zo’n groot feest dat de organisatie heeft besloten om de band ook dit jaar weer los te laten gaan op het hoofdpodium. Na afloop voert de 7-koppige coverband Dirty Daddies in een hoog tempo een aaneenschakeling van allerlei hits op het publiek af. Daarnaast zijn Lijn 7, DJ Mike van Dijk en DJ D-lirious op zaterdag 30 augustus geprogrammeerd.

Poor John, Normaal en de PPM-band

Normaal stopt met de veldtochten. De tent-optredens voor duizenden ‘anhangers’ heeft Normaal de afgelopen jaren groot gemaakt. Het jaar 2015 is het jubileumjaar van Normaal (gerekend vanaf hun eerste optreden), dan bestaat de band veertig jaar. Dit jaar nog eenmaal, vijf dagen feest afsluiten met een gratis toegankelijk oerend hard concert van Normaal. Voorafgaand aan het optreden van Normaal speelt de band Poor John vette, smerige en vuige oude Rock ‘n Roll uit de jaren ’60 en ’70. Stöppelhaene wordt op zondag 31 augustus muzikaal afgesloten door de PPM coverband.

Kaartverkoop

Alle muzikale optredens tijdens Stöppelhaene zijn gratis te bezoeken, behalve het muziekprogramma op donderdagavond 28 augustus 2014. Een kaartje voor het donderdagavondprogramma met onder andere Racoon, The Opposites en Golden Earring kost 20 euro in de voorverkoop en 25 euro aan de avondkassa. Voor kinderen tot en met 14 jaar kost een kaartje 10 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de avondkassa. Kaarten zijn vanaf heden te koop via staging2.stoppelhaene, bij alle Primera winkels in Nederland en bij Schulten Lederwaren in Raalte.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.