poll groepen wielrenners naar de weg verwijzen

Fietsgroepen die bestaan uit meer dan vijf wielrenners horen niet op het fietspad, maar moeten naar de weg verwezen worden. Dat is het onderwerp van onze nieuwspoll deze week. Aanleiding voor de stelling is de discussie die op onze website ontstond na een massale valpartij op de Rechterensedijk zondagmorgen.

Zondagmorgen botsten twee groepen wielrenners op het fietspad langs de Rechterensedijk bij het passeren tegen elkaar. Iemand met de ‘internetnaam’ Wielertoerist reageerde op onze website: “Groepen wielrenners, op de gewone weg en niet op het fietspad. Groep meer dan 5 net als een trekker of bromfiets op de gewone weg.“ Dat is een interessante stellingname. Die nemen we over deze week.

Voor zijn idee valt misschien wel wat te zeggen. Zo blijft er ruimte op het fietspad voor de echte ‘fietstoeristen’ en kunnen de snelle jongens lekker over de grote weg fietsen. Aan de andere kant: Dan krijgen auto’s misschien wel last van de groepen wielrenners, maar daarentegen kun je stellen dat autobestuurders dan soms maar even wat rustiger aan moeten doen en even wachten. Groepen wielrenners rijden immers meestal net zo snel (of sneller) als trekkers en die tref je ook op de weg.

De poll van deze week: Grote groepen wielrenners horen op de weg, niet op het fietspad.

Vorige week stond onze poll in het teken van de Europese Verkiezingen van aanstaande donderdag. ‘Het zal me een worst wezen’ stelden we. Nou, daar was een ruime meerderheid het mee eens.

‘Europese verkiezingen: Het zou me een worst wezen’

63% Eens

37% Oneens

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.