plan hoogh raalte in de verkoop

Nijhuis Bouw start vrijdag 23 mei in het Hoftheater met de verkoop van de eerste fase van Hoogh Raalte. Hoogh Raalte is een onderdeel van het Franciscushofterrein, maar heeft een volledig eigen identiteit. Geen vrije kavels voor het zelf bouwen en ontwikkelen van een huis, maar 43 projectmatig gebouwde woningen.

Dit betekent overigens niet dat er geen ruimte is voor eigen inbreng. Zo heeft een woonenquête onder de belangstellenden als basis gediend voor het ontwerp van Mulleners en Mulleners Architecten. Over enkele weken gaat er gestart worden met de aanleg van een extra vijverpartij naast het Hoftheater en de terp waarop Hoogh Raalte wordt gebouwd. Het plan komt hiermee boven het landschap te liggen.

“Hierdoor is er privacy van buiten naar binnen terwijl men juist van binnen naar buiten vanuit de achtertuin vrij kan uitkijken op het Sallandse landschap” volgens architect Ton Mulleners. De eerste fase van 25 woningen biedt, net als het gehele plan, veel variatie. Zo worden er rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen in de verkoop gebracht.

Om een goed beeld te geven van het plan wordt er tijdens de start verkoop gebruik gemaakt van Virtual Reality. Door het opzetten van een 3D-bril is het mogelijk om in plaats van naar een computerscherm te kijken nu echt in een andere wereld te stappen en te ervaren hoe het plan Hoogh Raalte gaat worden.

“Men kan nu al ervaren hoe het uitzicht wordt vanaf het terras van de favoriete woning, maar kan ook de intimiteit van het wijkje goed aanvoelen” aldus Bart Kok. De start verkoop is dan ook een mooie kans om hier meer van te zien.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.