picknick haalt geld op voor big challenge

De boerenpicknick op biologisch varkensbedrijf Neimeijer in Heino heeft 1760 euro opgehaald voor Big Challange; veehouderij tegen kanker. Dit is een onderdeel van Alpe d’HuZes. Ruim 650 mensen bezochten het bedrijf op zondag 4 mei.

‘Wij zijn tevreden over de opkomst. Veel jonge gezinnen die met enthousiasme deelnamen aan de speur- en puzzeltocht’, vertelt Jeroen Neimeijer. ‘Vooral de interesse die de bezoekers toonden, de positieve geluiden na afloop en natuurlijk een mooie opbrengst voor Big Challenge, maakt dat wij zeer tevreden terug kijken op deze dag.’

Dat het bezoek een gemêleerd was, bleek wel uit de vragen die er gesteld werden. Voor velen was dit een eerste kennismaking met de biologische varkenshouderij. Zij lieten zich dan ook informeren door de ‘roze brigade’, de studieclub varkenshoudsters in de schuren.

Het hoogte punt van de dag was misschien wel de geboorte van een flink aantal biggen. ‘Uitgerekend vandaag beviel één van mijn zeugen van 19 gezonde biggen’, vertel Nieske Neimeijer. ‘Door het vele publiek in de kraamstal was het voor de zeug extra spannend en een moeizame bevalling. Een hele belevenis voor de zeug, de boerin, maar vooral ook leerzaam en indrukwekkend voor ouders en kinderen die er getuige van waren. Prachtig dat we dit zo kunnen laten zien.’

Deze dag is mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren, in het bijzonder willen ze Bio+ bedanken voor het beschikbaar stellen van alle producten voor de picknick tasjes en Vincent Hartman Fotografie voor de mooie portretten en sfeerfoto’s die hij gemaakt heeft tijdens deze dag. En ze bedanken alle bezoekers voor hun belangstelling en de vrijwilligers voor hun inzet.

Kijk voor foto’s en ander beeldmateriaal op onze website staging2.varkensbedrijfneimeijer.nl. Hier zal ook een verslag je komen van de winnaars van de puzzeltocht, Nikki en Lola Neppelenbroek. Zij zullen een dagje komen helpen op de boerderij.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.