parkeerbeleid de zegge gewijzigd

In het kader van de herstructurering van bedrijventerrein de Zegge komt er per 1 juni 2014 een wijziging in het parkeerbeleid. Er wordt een parkeerverbod ingesteld op de belangrijke doorgaande wegen van het bedrijventerrein. Dit verbetert de verkeersveiligheid op de hoofdroutes en levert een bijdrage aan de uitstraling van het bedrijventerrein. Daarnaast is het verboden om te parkeren op wegen die daarvoor niet geschikt zijn, bijvoorbeeld omdat ze te smal zijn of omdat er veel aanwonenden zijn. Het nieuwe parkeerregime op het bedrijventerrein zal worden aangeduid als een parkeerverbodszone.

Parkeerverbod avond, nacht en weekend

Op dit moment geldt al voor de gehele kern Raalte, inclusief het bedrijventerrein De Zegge, een parkeerverbod voor grote voertuigen voor de avond-, nacht- en weekendperiode. Dit verbod staat aangeduid bij de bebouwde komgrenzen. Dit verbod blijft in de nieuwe situatie van kracht.

Planning

Deze maand wordt de bebording gewijzigd. Vanaf 1 juni 2014 zal de wijziging in het parkeerregime volledig doorgevoerd zijn.

Toezicht

In de maand juni zullen de toezichthouders terughoudend zijn in het opleggen van parkeerboetes, zodat iedereen kan wennen aan de nieuwe regels. Daarna wordt het parkeertoezicht strenger.

Opwaarderen infrastructuur

Op het bedrijventerrein De Zegge in Raalte wordt hard gewerkt aan het opwaarderen van de infrastructuur. De herstructurering van het bedrijventerrein heeft tot doel de algehele kwaliteit van het bedrijventerrein op te waarderen, waardoor het een aantrekkelijke vestigingslocatie blijft voor bedrijven. De werkzaamheden aan de infrastructuur en de openbare ruimte zijn specifiek bedoeld om de bereikbaarheid, verkeersveiligheid en beeldkwaliteit / uitstraling te verbeteren.

Alle werkzaamheden op het bedrijventerrein worden mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de provincie Overijssel.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.