ozc ma1 wint bekerfinale

Zaterdag 24 mei reisde MA1 af naar Loenen om daar de bekerfinale te spelen tegen Eldenia MA1 uit Arnhem. Dankzij A. Veurink Hypotheken en Verzekeringen gebeurde dit in een bus gevuld met speelsters en supporters. De koppies waren wat gespannen, maar toch was het een relaxte heenreis.

Met 11 fitte speelsters en 3 niet fitte speelsters begonnen we aan de warming-up. OZC begon fel aan de wedstrijd, maar na een foutje achterin kon Eldenia een corner nemen en al in de derde minuut lag de bal in onze goal. Dat was even een domper.

Na een poosje kreeg OZC weer grip op de wedstrijd. Sharon kreeg veel ruimte op links en komt ook tot een mooie kans, maar de keepster van Eldenia redt. Na 20 minuten kan Lara niet meer verder.

Zoals afgesproken stond Kim klaar om in te vallen. En wat voor invalbeurt. De bal komt op links bij Sharon. Zij schiet de bal perfect voor en nog geen tien seconden in het veld weet Kim de 1-1 binnen te schieten!

OZC heeft moeite met de snelle en beweeglijke spits van Eldenia. Na een foutje kan deze spits alleen door op Sanne M en ze maakt vlak voor rust de 2-1.

De rust werd gebruikt voor duidelijke aanwijzingen en leergierig als deze groep is werd het gelijk opgepakt. De tweede helft was duidelijk voor OZC. Sanne V weet een goed seizoen met een doelpunt te bekronen en zo staat het 2-2.

Het eind werd een slijtageslag. Bij Eldenia meiden met kramp en ook Martine had het zwaar. Kramp in beide benen! Voor het einde van de wedstrijd krijgen Inge en Sharon nog een goede kans op een doelpunt, maar het blijft 2-2.

Dat werd dus penalty schieten. Eldenia mag beginnen. Deze werd gestopt door Sanne M. Vervolgens schiet Jasmijn de bal via de onderkant van de lat in het doel. De volgende van Eldenia werd gemist en Lysan scoorde beheerst de 2-0. Eldenia maakt 2-1, waarna Kim rustig de 3-1 binnenschiet. Eldenia maakt 3-2. Als Gerike nummer 4 binnen zou schieten was het gedaan. Maar Gerike maakt het spannend en schiet de bal net naast de kruising.

Vervolgens scoort Eldenia wel en is het 3-3. Opnieuw is de laatste penalty voor Martine. Ondanks de kramp scoort ze toch en winnen wij met 4-3.

Een grote ontlading volgde en de feestvreugde kon losbarsten. Met een grote beker en een medaille voor iedereen reisden we weer naar Ommen. Het was nu niet zo rustig als op de terugreis!!!

Aangekomen in Ommen werden we onthaald door dames 1 en andere OZC’ers. Fantastisch! Voorzitter Willem van Wijngaarden gaf aan trots te zijn en had voor iedereen een presentje. Goed gedaan OZC!

Na even met team en ouders bij elkaar te hebben gezeten, kwam Frido Volkerink met een vrachtwagen van Dunnewind Groep om ons door Ommen te toeren. Heel Ommen heeft geweten dat OZC MA1 de bekerfinale had gewonnen.

Van onze sponsor Arie Schuurman hadden we geld gekregen voor champagne etc. Ook Dick Dunnewind deed een duit in het zakje. Er is niet alleen drinken voor gekocht, maar ook legde de vrachtwagen aan bij Ekkelenkamp zodat we allemaal van een lekkere ijsco konden genieten. De dag en ons seizoen werd afgesloten met een gezellige BBQ in de tuin van de familie Marsman.

Ons feest werd mede mogelijk gemaakt door: Arie Schuurman, A. Veurink Hypotheken en Verzekeringen, Dunnewind Groep, Frido Volkerink, Dick Dunnewind en de familie Marsman. Bedankt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.