opening expo kiek in huishoudschool

Het startsein voor de Week van de Amateurkunst (WAK) wordt op zaterdag 17 mei om 13.30 uur in de voormalige Huishoudschool aan de Zwolseweg 18 in Raalte gegeven. Dan wordt ook de tentoonstelling Kiek! geopend, waarin Salland in al haar verscheidenheid wordt getoond door de ogen van diverse kunstenaars en jongeren.

Stichting Cult en de WAK hebben een aantal weken geleden de jongeren van 12 jaar tot en met 20 jaar uit Salland opgeroepen een foto te maken met een smartphone van hun favoriete plek in de buurt. De jongeren werden uitgedaagd na te denken over hun eigen omgeving en de wijze waarop deze het best vastgelegd kon worden. De expositie Kiek! is het resultaat van deze oproep.

In de nieuwe tentoonstellingsruimte van de Huishoudschool worden diverse foto’s van de jongeren getoond met quotes waarin zij uitleggen waarom ze de foto’s hebben gemaakt. Daarnaast zijn er objecten, schilderijen en foto’s van kunstenaars uit Salland te bezichtigen die de omgeving tonen of als inspiratiebron hebben gebruikt bij het maken van hun werk.

Op zaterdag 17 mei worden tijdens de opening om 13.30 uur de drie prijswinnaars bekend gemaakt van de fotowedstrijd Kiek! en de prijzen uitgereikt. Daarnaast kunnen de bezoekers de nieuwe tentoonstelling bekijken en de andere activiteiten van de WAK in de Huishoudschool aanschouwen.

De tentoonstelling Kiek! is tot en met zondag 6 juli te bezichtigen in de expositieruimte van De Huishoudschool. Toegang is gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.