open dag bij aspergetelers in salland

Tijdens de Aspergedag kun je komen kijken bij de aspergeboerderijen in Salland. Op zaterdag 24 mei ben je van harte welkom op de open dag bij de aspergetelers in Salland. Je kunt er van alles bekijken. Hoe gaat het van oogst tot consumptie en je kunt proeven van onder andere de Sallandse asperge.

Salland is ‘Aspergeland’ op en top. De aspergebedden zijn nu volop zichtbaar in het Sallandse landschap en de asperges steken hun goudgele koppen boven de grond. De aspergetelers zijn trots op hun bedrijf en vertellen met veel plezier en enthousiasme wat er allemaal bij de aspergeteelt komt kijken. Je krijgt een indruk van de teelt van de asperges tot aan de uiteindelijke consumptie. Tijdens het gehele aspergeseizoen (t/m 24 juni) zijn er dagverse asperges bij de telers aan huis te koop.

Op zaterdag 24 mei doen er verschillen aspergetelers mee aan de open dag. Zo kun je terecht bij Aspergebedrijf De Boerkamp in Diepenveen. Hier kun je diverse variaties aan asperges proeven, bereidt door een kok. Bij Tuinderij Veldink in Diepenveen word je hartelijk ontvangen in de boerderijwinkel en de teler beantwoordt met veel plezier alle vragen over de aspergeteelt en de bereiding van asperges. Ook bij Tuinderij Ogink in Raalte worden deze dag allerlei leuke activiteiten georganiseerd op het aspergebedrijf. Vrijwel alle toprestaurants in Salland kopen graag asperges bij Tuinderij Ogink.

De open dag is op zaterdag 24 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur. Meer info over ‘Salland Aspergeland’ op: staging2.sallandaspergeland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.