op weg naar renb john f klaver

In deze rubriek presenteren we de bands die op R&B staan. Vandaag John F. Klaver

John F. Klaver geldt volgens sommigen als het grote bluestalent van Nederland. Afgelopen najaar slaagde de gitarist/zanger er voor de tweede keer in de prestigieuze Dutch Blues Challenge Award te winnen. Hierdoor mocht hij recent ons land tijdens de International Blues Challenge in Memphis, Verenigde Staten, vertegenwoordigen. Bovendien zal hij dit voorjaar tijdens de Europese editie van het festival in Riga, Letland optreden. Niemand minder dan Matt Schofield noemde John F. Klaver al eens “the most interesting guitarist out of Holland”.

Zelf typeert John F. Klaver zijn muziek als “moderne blues met een authentieke feel”. Zijn laatstverschenen cd ‘Wheels in Motion’ werd door de muziekpers zeer lovend gerecenseerd. Zo schreef Heaven: “John F. Klaver is een technisch indrukwekkend onderlegde snarenlijper en weet hoe hij pakkende songs moet schrijven. Met deze ijzersterke, gevarieerde plaat treedt Klaver definitief toe in de eredivisie van de Nederblues. Ook Bluesmagazine.nl was lovend: “Ook met zijn derde album bewijst John F. Klaver tot het beste te horen wat de blues in Nederland te bieden heeft”.

Niettemin is John F. Klaver, met zijn ervaren begeleidingsband een opwindende live-act. Zo deed hij al van zich spreken op gerenommeerde binnenlandse festivals als Moulin Blues, Big Rivers en Jazz in Duketown. In het buitenland heeft hij ook naam gemaakt in de bluesclubs van BB King in Memphis, De Buddy Guy in Chicago en diende hij als hoofdact van Blues and Jazz an der Buerg Festival in Luxemburg.

Zondag 8 juni Mainstage 18:15 tot 19:15

Meer concertfoto’s zijn te zien op http://staging2.fotosbluesrock.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.