op weg naar renb hamilton loomis

In deze rubriek presenteren we de bands die op R&B staan. Vandaag Hamilton Loomis.

Dat Hamilton Loomis “one of the funkiest cats in contemporary blues” wordt genoemd, kun je niet anders dan beamen als je een show van deze Texaan uit Houston hebt meegemaakt. Hij heeft overal zijn indrukwekkende visitekaartje achtergelaten. Hamilton komt uit een zeer muzikale familie, op jonge leeftijd was hij al een multi-instrumentalist. Hij bespeelde zowel drums en piano als gitaar.

Uit een recensie van Jazzism: “Zijn al dan niet samen met producer Michael Hodge gepende composities barsten uit hun voegen van commerciële potentie, de gitaarsoli zijn kort, kloek en compact, zijn begeleidingsband speelt superieur en, de zwijmelballads daargelaten, zijn alle songs doortrokken van een onweerstaanbare funkgroove. Hamilton Loomis heeft zijn persoonlijke muzikale biotoop gevonden. En dat gaat hem beslist geen windeieren leggen.”

maandag 9 juni Open Air 17:30 – 18:30

Meer concertfoto’s zijn te zien op http://staging2.fotosbluesrock.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.