Home / archiefcentraal / op weg naar renb drivin n cryin

op weg naar renb drivin n cryin

In deze rubriek presenteren we de bands die op R&B staan. Vandaag Drivin’ N’ Cryin’

Drivin’ n’ Cryin’ debuteerde in 1982 met ‘Scarred But Smarter’ waarop een soort kruising van punkrock en bluegrass stond die door de Amerikaanse muziekpers werd omschreven als southern rock. Tja, what’s in a name, niet waar? In de elf jaar die op dit debuut volgden, leverde de band zes studio- en twee live albums af. Waarin hun muziek naar forse roots rock evolueerde, met ‘Fly Me Courageous’ uit 1991 als alom erkend hoogtepunt. Dit zette de band op zowat dezelfde lijn als de Georgia Satellites, de BoDeans en Soul Asylum.

Leadzanger Kevn Kinney stak in de jaren daarna steeds meer tijd in zijn succesvolle solocarrière. Hij heeft zes zeer gewaardeerde cd’s op zijn naam staan en toerde solo door de Verenigde Staten. Daarna pakte hij de draad met de band weer op. En nu staan de heren op Ribs&Blues om te laten horen dat ze nog lang niet uitgerockt zijn.

Zondag 8 juni Open Air 20:30 tot 21:30

Meer concertfoto’s zijn te zien op http://www.fotosbluesrock.nl

Lees ook

‘Een echt dorpshart waar iedereen zich thuis voelt’

Jelle Vloedgraven vanaf 1 april uitbater van Het Wapen van Wesepe; ‘Ik ben niet vies …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.