Home / archiefcentraal / op weg naar renb bombino

op weg naar renb bombino

In deze rubriek presenteren we de bands die op R&B staan. Vandaag Bombino

In 1990 werd Bombino door het geweld in thuisland Niger gedwongen te vluchten naar Algerije. Aldaar leerde hij gitaar spelen en vergaarde hij langzaam bekendheid als een geniaal gitarist, bevlogen songwriter en imponerend mens. Zijn uitgesponnen nummers en improvisaties verenigen het beste van Jimi Hendrix, John Lee Hooker en Santana, maar worden door Bombino’s achtergrond van een diepere dimensie voorzien.

Bombino creëert live het pulserende geluid van de overlevers van Sahara en Sahel. Of zoals het Franse muziekvakblad Les Inrockuptibles omschrijft: ‘The singer and guitarist Bombino emerges from the dunes of the Sahara with his desert folk dancing in the flames. Absolutely magical.’

Maandag 9 juni MainStage 13:30 tot 14:30

Meer concertfoto’s zijn te zien op http://www.fotosbluesrock.nl

Lees ook

Bootcamps voor sporters met beperking

REGIO – Om fit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen organiseren de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.