ontdek de asperge op asperge en foodfestival

De Weerd Raalte, bekend van de echte Sallandse asperge, organiseert het Sallandse Asperge & Foodfestival 2014. Het wordt een gezellig weekend met veel activiteiten, proeverijen en inspiraties rondom regionale producten en natuurlijk met heerlijke asperges, muziek en diverse drankjes.

Tijdens het weekend kun je veel leren over de asperge en andere gerechten. Zo is er een demonstatie over het koken en het bereiden van simpele gerechten met verschillende ingrediënten, met duidelijke uitleg en die thuis na te maken zijn. Er zijn actuele streekproducten te zien, eten, proeven, testen, tasten, ruiken en, als je wil, ook kopen. Daarnaast is er een demonstratie van professionele buitenkeukens.

Er kan ook genoeg geproefd worden tijdens het festival. Zo zijn er wijnproeverijen en kaasproeverijen. Ook kan je kennismaken met ambachtelijke (streek)producten zoals honing, oliën, kazen, rundvlees, kippenvlees, varkensvlees, eieren, worstsoorten, mosterdsoorten en zuivelproducten in vele soorten en variëteiten. Daarnaast zijn er aspergewijnen om een keer te proberen en bieren met stevige smaken. Ook zijn er snacks en mooie gerechten van Restaurant De Zwaan.

Naast alle activiteiten en proeverijen tijdens het festival kun je ook de gezelligheid opzoeken van het grote terras, dat bij mooi weer lekker buiten staat en bij minder mooi weer gewoon binnen in het grootste café van Salland. Er is kindervermaak, muziek en natuurlijk ontspannen Sallandse gezelligheid. Zo zijn er voor kinderen leuke attracties en is er ambachtelijk ijs. Het festival wordt gehouden onder het motto ‘niets moet, alles mag’. Dus neem al je vrienden mee naar dit evenement.

Als je enthousiast geworden bent over streekproducten en asperges kun je later altijd nog langskomen bij BoerderijWinkel “Pleegste”. Hier vind je een mooi assortiment streekproducten en heerlijke lekkernijen. In de landelijk ingerichte winkel doe je ideetjes en inspiratie op om met de aangeboden producten te kokkerellen en deze te verwerken in heerlijke menu’s. Bezoek de winkel eens door de week of kom op zaterdagmorgen langs, waar tijdens het aspergeseizoen de chef-kok kookt.

Het Asperge & Foodfestival is op zaterdag 24 mei en zondag 25 mei van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree van het festival en het parkeren zijn gratis.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.