nieuwe regels vuurwerk carbid blijft

Burgemeester Piet Zoon vindt de inperking van de verkoop een prima plan. Van een algeheel vuurwerkverbod wil de burgemeester echter niks weten. “Vuurwerk hoort bij de overgang van oud naar nieuw. Dan hebben we het over kwaliteitsvuurwerk. Ik ben er geen voorstander van om dat voor heel Raalte te verbieden.”

Wel ziet Zoon mogelijkheden om zaken rond vuurwerk op een andere manier te regelen. “Maar dan wel in samenspraak met de gemeenschap. Zo kunnen we bijvoorbeeld afspraken maken over waar het mag en waar het niet mag.” Zo zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een uitbreiding van het vuurwerkverbod in winkelgebieden, zoals dat nu ook al in het centrum van Raalte geldt.

Overigens blijft carbidschieten ‘gewoon’ toegestaan. Carbid valt niet onder de vuurwerkregelgeving. Raalte is niet voornemens om het traditionele carbid schieten aan banden te leggen. Op oudejaarsdag kunnen de melkbussen dus vanaf 10.00 uur lekker tekeer gaan. Zolang dat maar buiten de bebouwde kom is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.