nieuw heeten sport op hemelvaartsdag

De organisatie van ‘de denderende dagen van de Belte’ heeft tijdens Hemelvaartsdag een geweldige sportieve dag gehouden waaraan alle inwoners van Nieuw Heeten, jong en oud, aan deel konden nemen.

‘s Ochtends was er een fietstocht die even wat later op gang kwam, vanwege de niet voorspelde regen. Bij de fietstocht kon je uit drie afstanden kiezen over mooie routes. In Mariënheem werden de fietsers getrakteerd op koffie en cake.

Bij terugkomst stond voor degene die dat wou, en dat waren ze bijna allemaal, een ‘hoge thee’ klaar. Dit was de Nieuw Heetense versie van High Tea. Het terras was op een mooi aangekleed podium gebouwd, maar helaas dwong het weer de organisatie de hoge thee te verplaatsen naar de kantine van de Belte. Een groep dames had dit super verzorgd, waardoor iedereen genoot van de zoete en hartige hapjes. De dames zelf liepen erbij als fleurige hofdames, wat prachtig was om te zien.

Tegen een uur of twee werd gestart met de 1/128e triathlon. Er was een parcours uitgezet rondom het voetbalveld en het podium van de hoge thee. Dit kon die dag nog net, aangezien na het weekend wordt begonnen met de aanleg van het kunstgrasveld.

De basisschooljeugd deed mee op individuele basis, de ouderen deden mee met een groep van vijf personen, zij legden het parcours in estafettevorm af. De deelnemers moesten twee rondjes fietsen, een rondje voetbalveld lopen en dertig meter zwemmen. Voor de start leek het de deelnemers wel makkelijk, totdat ze het zelf moesten doen. Zelfs de getrainde handbalsters zeiden; “We zagen het die kinderen doen en dachten, dat moet niet te moeilijk zijn, maar het viel goed tegen”. Kleinigheidje was dat de volwassenen met de fiets door de modder moesten en de jeugd niet. Sommigen stonden gewoon ‘geparkeerd’ in de modder.

Ondanks de matige temperatuur, was het een fantastisch georganiseerde dag.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.