muziekles voor leerlingen de bongerd

Basisschool de Bongerd uit Wijhe doet mee aan het project “Muziek op school” van muzieknetwerk Salland. Dankzij de hulp van verschillende partijen, krijgen de leerlingen uit de groepen 3 tot en met 7 van school nu muziekles.

Zo begint de hulp bij Amicitia Boerhaar: De school mag voor de lessen gebruikmaken van de oefenruimte van het showkorps. Amicitia en andere muziekkorpsen stellen ook nog eens instrumenten ter beschikking. Na de lessen maken vrijwilligers de instrumenten schoon.

Plaatselijk Belang Boerhaar heeft 2000 euro beschikbaar gesteld voor de lessen. “Dat is een fantastisch bedrag waar we heel blij mee zijn. De school hoeft nu nog maar een klein bedrag aan te vullen,” laat Ali Voskuil, directeur van de Bongerd, weten.

Het muziekproject is opgesplitst in twee delen. Het begint met vier introductielessen. Tijdens deze lessen maken de kinderen kennis met instrumenten uit een symfonieorkest. Denk hierbij aan de fluit, trombone, cello, viool, drums en trompet.

Na de vier introductielessen krijgen de kinderen, op het instrument van hun keuze, zestien weken les van vakdocenten. Na een aantal lessen gaan ze ook samenspelen en vormen dan een echt symfonieorkest.

De introductielessen worden in mei en juni gegeven.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.