mathe oortwijn muziekkenner van luttenberg

In ‘muziekdorp’ Luttenberg is het pleit beslecht. Er is iemand gevonden die zich dé popkenner van het dorp mag noemen. Mathé Oortwijn heeft op 10 mei de grote Luttenbergse Popkwis gewonnen.

In dorpshuis Elckerlyc streden zaterdagavond 16 teams om de prijzen tijdens een gezellig avondje dat werd afgesloten met een optreden van Thomas Tijs & The Nikes Train. De vragenrondes werden opgeluisterd met optredens van bekende Luttenbergse muziekgezelschappen. Zo verstopte het Herenkoor namen van artiesten in een Gregoriaans lied, dat voor één keer niet werd afgesloten met het gebruikelijk “Amen” maar met “Abba”. De Luttenbergse Sanne Holterman imponeerde de zaal door de tekst van het ene nummer (Little Green Bag) te zingen op de muziek van een ander nummer (Venus). Het koor Col Canto neuriede een nummer dat door de deelnemers moest worden geraden. En als klap op de vuurpijl marcheerde fanfare Bergklanken de zaal binnen om een werk van Coldplay en een popmedley ten gehore te brengen.

Gouden plaat

Er viel dus van alles te beleven in de Popkwis waarin Team Beppie aan de haal ging met de tweede prijs. De leden van het winnende Team Oortwijn wonnen champagne, een rijk gevuld muzikaal pretpakket met meer dan 500 uur luisterplezier én vrijkaartjes voor Lil’Hill op 12 juli. Het winnende team bestond naast Mathé Oortwijn uit Tije Oortwijn, Carola Oldemaat en Esther Klein Koerkamp. Dit viertal maakte in de finale uit wie de allergrootste kenner was en die eer trok Mathé Oortwijn dus naar zich toe. Als eindwinnaar won hij niets minder dan eeuwige roem. Zijn naam belandde op een collage van een gouden plaat tegen het silhouet van Luttenberg die een mooie plek krijgt in Elckerlyc.

Wat zeker in het voordeel van Mathé sprak, is dat hij de laatste veertig jaar zo ongeveer elk concert of festival in de regio heeft bezocht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.