marienheem promoveert niet

Mariënheem speelde vandaag om promotie naar de vierde klasse tegen RVW uit Renkum. Vorige week werd er thuis nog enigszins gelukkig gelijkgespeeld met 2-2. Een lastige uitgangspositie, maar niets is onmogelijk.

Mariënheem wist dat het een moeilijk verhaal zou worden vandaag, want RVW is een jonge dynamische ploeg waar goed voetbal in zit. Trainer Sander Brinkman stelde zijn ploeg vandaag in een 4-4-2 opstelling op om het spel van RVW wat moeilijker te maken. Het was RVW dat op voorsprong kwam na 20 minuten, een goede kopbal en het was 1-0. Uit een goede voorzet wist Mariënheem echter ook te scoren via Simon Rijsemus en zo stond het 1-1. De verdediger wist opmerkelijk genoeg ook vorige week al te scoren. De wedstrijd kon weer alle kanten op en de spelers gingen rusten bij deze stand.

Sander Brinkman besloot zijn systeem om te gooien en weer in een 4-3-3 opstelling te gaan spelen. Afgelopen week werd er veel getraind op vrije trappen, want de keeper van RVW werd als zwakste schakel gezien. Uitgerekend uit een vrije trap werd er gescoord door Lean Hobert. Met nog twintig minuten op de klok leek er promotie in te zitten voor Mariënheem. Een ongelukkige handsbal van Mariënheem in het zestien-meter-gebied maakte echter een einde aan die illusie. RWV benutte de penalty en leek nu meer kans te maken op de overwinning. Dat doelpunt kwam er dan ook in de 83e minuut, 3-2. Deze stand kon Mariënheem niet meer ombuigen en zodoende speelt Mariënheem ook volgend seizoen gewoon in de vijfde klasse.

Trainer Sander Brinkman was licht teleurgesteld in de uitslag. “Ik had echt even het gevoel dat we de wedstrijd naar ons toe konden trekken bij de voorsprong, helaas lukte niet”, aldus Brinkman. “De ploeg is niets te verwijten, want RVW is een erg goed voetballende ploeg die echt in de vierde klasse thuishoort. We zijn vandaag strijdend ten onder gegaan en zo sluiten we het seizoen toch positief af”.

Zo heeft Mariënheem vandaag een prima wedstrijd gespeeld, maar zat een overwinning er net niet in. Uiteindelijk heeft het best voetballende team gewonnen en zien we Mariënheem volgend seizoen terug in de vijfde klasse.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.