maij bezoekt europa om de hoek kijkdagen

Gedeputeerde Hester Maij bezoekt de Europa om de hoek-kijkdagen in Salland. Tijdens de Europa om de hoek Kijkdag op 9 en 10 mei openen totaal 6 Sallandse projecten hun deuren voor het publiek. Zij laten graag zien wat ze – mede met Europees ‘Leader’ geld – bijdragen aan innovatie, economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken in Salland.

Op 9 mei bezoekt gedeputeerde Landelijk Gebied, Hester Maij, een van de projecten: sporthal ‘de Achterberg in Luttenberg’.

De projecten die iedereen op 9 en 10 mei van 10 tot 16 uur kan bezoeken, maken deel uit van het Leaderprogramma Salland. Ze zijn mede gefinancierd met Europees ‘Leader’ geld. Leader is een Europees programma voor plattelandsontwikkeling en vormt een klein onderdeel van het grote Europese Plattelands Ontwikkeling Programma POP. Leader richt zich met name op projecten voor de ontwikkeling van het platteland waarbij het initiatief uit de samenleving komt. De zes projecten vormen een boeiend uitje voor iedereen die geïnteresseerd is in lokale kracht en vernieuwing. Het zijn:

• Sporthal de Achterberg, Luttenberg

• Gemeenschapscentrum Elckerlyc, Luttenberg

• Museum de Laarman, Luttenberg

• Paardenmelkerij ’t Schanebroek, Luttenberg

• ’t Natuurlijk Huus, Raalte

• Sallandse Landbierbrouwerij, Raalte

Op 9 mei bezoekt Hester Maij, gedeputeerde van de provincie Overijssel sporthal ‘de Achterberg’ in Luttenberg. Deze nieuwe sportaccommodatie is gebouwd voor en door Luttenbergers. De inwoners hebben zelf veel geld bijeen gebracht en dit werd aangevuld met Europese subsidie via Leader en middelen van provincie en gemeente.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.