lintje voor ed van der schaaf

Ed van der Schaaf is woensdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Van der Schaaf kreeg het lintje door de burgemeester in het Dorpshuus in Heino opgespeld.

Die locatie kon niet beter gekozen worden: Van der Schaaf stond namelijk aan de wieg van het Dorpshuus. Mede dankzij zijn inspanningen, volharding en toewijding heeft Heino nu een prachtig Dorpshuus.

Van der Schaaf (74 jaar) heeft echter meer gedaan dan alleen het Dorpshuus Heino. Van 1981 tot 1985 was hij voorzitter van het Visserijcomité Harlingen. Die stichting organiseert de jaarlijkse Harlingse Visserijweek en trekt duizenden bezoekers.

Ook was hij in die jaren penningmeester van de Stichting Hein Buysman in Harlingen. Doel van de stichting is om het stedelijk schoon van de gemeente Harlingen zoveel mogelijk zeker te stellen door de desbetreffende panden in bezit van stichtingen te bevorderen en te bestempelen als monument.

Van 1986 tot 1991 was hij penningmeester van de VVV Tiel. Ook was hij penningmeester van het Restauratiecomité Grote Kerk in Leeuwarden. Daarnaast was hij voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis afdeling Tiel, penningmeester van de Rotary Club in Zwolle, zat hij (ook als voorzitter) in de bouwcommissie van de Enkschool Zwolle, was voorzitter/penningmeester van het Sociaal Cultureel Werk in Heino, penningmeester van de Stichting Kunstinitiatief in de Euregio.

Sinds 2001 is Van der Schaaf voorzitter van het Consulten Ondernemers Klankbord te Zwolle. Dit klankbord begeleidt belangeloos startende en gevestigde ondernemers. Dit is niet alleen voor startende ondernemers om een bedrijfsplan op te stellen, maar ook hoe een product in de markt gezet kan worden en waar eventueel geld zou kunnen worden bezuinigd.

Sinds 2001 is Van der Schaaf voorzitter van de verenging Groei en Bloei Salland, van 2002 tot 2006 was hij penningmeester van de Stichting Culturele Werkplaats in Zwolle, sinds 2002 is hij penningmeester van de Stichting Miclas Muziekproducties.

Van 2004 tot 2012 was hij secretaris en penningmeester van de Stichting Dienstenstructuur Huisartsen. Deze stichting is ontstaan omdat de structuur van de bereikbaarheid van de huisartsen in de avond- en nachturen onder druk stond.

Het grootste wapenfeit van Van der Schaaf in deze regio is natuurlijk Dorpshuus Heino. Sinds 2005 is hij daarbij betrokken. Hij is mede-oprichter, voorziitter en penningmeester van de Stichting Dorpshuus Heino (geweest).

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.