leerorkest wint cultuurprijs raalte 2014

Het Leerorkest

Het Leerorkest muzieknetwerk Salland, een initiatief van onder meer Stichting Muziekschool Heeten wist de jury, bestaande uit alle leden van de Culturele Adviesraad Raalte, te overtuigen. Het leerorkest stelt instrumenten beschikbaar zodat jongeren in aanraking komen met muziek. Er wordt veel samengewerkt met muziek- en basisscholen, fanfares, buitenschoolse opvang en verenigingen. Volgens de jury heeft dit het Leerorkest afgelopen jaar veel bereikt en geeft dit initiatief een positief tegengeluid op de wegbezuinigde muzieklessen in het basisonderwijs.

Overige prijzen

Naast de grote Cultuurprijs waren er nog drie prijzen te verdelen in de categorie Muziek, Theater/dans en toneel, Beeldende Kunst/Literatuur en Multimedia. De geldprijzen van 3x 250 euro werden beschikbaar gesteld door Stichting R. Roelofs-Dijkslag.

In de categorie ‘muziek’ wint De Wraak van Salland; een muzikale bandcompetitie door de regio. Afgelopen editie werden er tien locaties aangedaan en hebben er 24 bands gestreden om een prijzenpakket.

Het Hoftheater wint de subcategorie ‘Theater/dans en toneel’ waarbij de jury als reden aangeeft dat het theater een programma neerzet met een nationale uitstraling en zich weet te meten met grote theaters in de rest van het land.

De prijs Beeldende kunst / literatuur wordt uitgereikt aan Aventurijn. Aventurijn biedt mensen met een beperking de mogelijkheid hun kunstzinnige talent te ontwikkelen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.