leergeld salland tevreden na eerste jaar

Stichting Leergeld Salland kan terugkijken op een succesvol eerste jaar. De stichting heeft inmiddels ruim 200 kinderen tussen de vier en achttien jaar geholpen en in totaal 1000 verzoeken toegewezen. De stichting zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen met weinig geld kunnen blijven sporten, mee kunnen op schoolkamp en nieuwe sportkleren krijgen. Mede door de crisis is er een groeiende vraag naar de financiële ondersteuning die Leergeld Salland biedt.

“Soms kunnen kinderen niet mee op schoolreis of kamp en moeten ze tijdens die week op school een aangepast programma volgen. Dan mist het kind zoveel en valt buiten de boot. Daar kunnen wij helpen”, zegt Emie de Hoog, coördinator van Stichting Leergeld Salland. Stichting Leergeld Salland valt onder de landelijke koepel Leergeld Nederland, die inmiddels in 72 gemeentes een vestiging heeft. Op dit moment is Leergeld Salland alleen werkzaam in de gemeente Raalte, maar vanaf 1 september breiden ze uit naar de gemeente Olst-Wijhe.

Stichting Leergeld Salland werkt voor twee doelgroepen. Ze voeren voor de gemeente de regeling van de bijzondere bijstand uit voor kinderen van 4 tot 18 jaar. Dat is de ene doelgroep. Maar er is ook een groep kinderen, waarvan de ouders schulden hebben. Deze kinderen helpen ze met het geld dat ze via donaties krijgen. De stichting is nu in gesprek met de gemeente Olst-Wijhe om diezelfde regeling uit te voeren, maar ze beginnen sowieso op 1 september met hulp aan kinderen die niet onder de gemeente vallen.

Kinderen hebben veel baat bij de hulp die de stichting biedt. “Ik kreeg laatst een leuke foto toegestuurd van ouders”, vertelt Emie. “Op de foto stond hun zoon heel trots in zijn nieuwe crossoutfit. Het jongetje is heel druk en heeft in crossfietsen echt een uitlaatklep gevonden. Zo’n outfit is heel duur en dat konden zijn ouders gewoon niet betalen. Met de hulp van Leergeld is het outfit er wel gekomen.”

Door de donatie van een landelijke sponsor kan de stichting de komende tijd ook geld vrijmaken voor verjaardagsfeestjes van basisschoolleerlingen. “Deze kinderen vieren bijna nooit hun verjaardag, want ook daar is geen geld voor. Vrijwilligers kwamen met het voorstel om deze kinderen de mogelijkheid te geven hun verjaardag te vieren. Nu kunnen ouders vanaf 1 juni een Leergeldcheque aanvragen zodat kinderen op hun verjaardag met hun vriendjes naar een attractie kunnen. Ouders ontvangen hier binnenkort nog een brief over.”

In de toekomst zou Emie graag nog zien dat ze juist de mensen die alles in eigen kring proberen te regelen kunnen bereiken. “Je hebt bijvoorbeeld voormalige tweeverdieners, die opeens allebei hun baan kwijtgeraakt zijn. Deze mensen proberen het vaak met familie te regelen. Dat is natuurlijk prima. Iedereen heeft het recht om problemen op hun eigen manier op te lossen. Als deze gezinnen Stichting Leergeld Salland weten te vinden, kunnen de kinderen bijvoorbeeld toch blijven sporten en deelnemen aan schoolactiviteiten”

Stichting Leergeld Salland is nog op zoek naar vrijwilligers in de gemeente Olst-Wijhe. Als je interesse hebt kun je contact opnemen met Emie de Hoog via 06-53862465.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.