laat trompet en orgel saam

Op zaterdag 24 mei 2014 om 20.00 uur zullen André van Vliet op het orgel en Arjan en Edith Post op de trompet een concert geven in de Willem Hendrik Zwart Hal, Grensweg 17 te Lemelerveld. Het thema is ‘Laat Trompet en Orgel saam’. Het wordt een interessant concert met een afwisselend programma.

Er zullen o.a. de volgende werken worden gespeeld; Fantasie ‘Halleluja’ en Psalm 150 van H. Hoeve, Concerto en Ré ban J.B. Loeillet, Samson et Delilah van C. Saint-Saëns, Die Auferstehung Jesu (Pasen/Hemelvaart/Pinksteren) van J.H. Knecht, Gabriella’s Song van P. Bäckman/H. Sjöholm, Hijo de la Luna van J.M. Cano,etc. Als orgelsolo krijgt u te horen: Choralvorspiel ‘Liebster Jesu, wir sind hier’ van J.S. Bach, Allegro vivace van G. Morandi en March (uit: Die Liebe zu den drie Oranges) van S. Prokoviev.

André van Vliet werd geboren op 18 augustus 1969 in Benschop. Op 9-jarige leeftijd begeleidde hij de kerkdiensten in zijn woonplaats. Lessen volgde hij bij de bekende organist Herman van Vliet, die hem ook de liefde voor de met name Franse romantiek bijbracht. Op het Utrechts Conservatorium studeerde André bij Nico v.d. Hooven, Jan Welmers en Jan Raas, alwaar in 1991 het diploma werd behaald. Als begeleider van koren of als solist reist hij wekelijks door het land. Speelde voor radio en TV en maakte 6 solo-albums. Deze CD’s, die een zeer breed repertoire bevatten, werden opgenomen in de Evang. Luth. Kerk te Den Haag, de Martinikerk te Bolsward, Loolaankerk te Apeldoorn en de Lebuïniskerk te Deventer. Evenals op de CD’s pronken bij de concerten – naast de namen van componisten als Bach, Mendelssohn, Franck, Guilmant, Widor en Dupré – ook grootheden als Planyavski, Hidas, Verschraegen en Toebosch.

Als dirigent is André verbonden aan een aantal koren:

– Chr. Reg. Koor ‘New Voices’ uit Polsbroek

– Herv. Gem. Zangver. ‘Vox Jubilans’ uit Waddinxveen

– Projectkoor ‘Oriolus’ uit Maarn.

In 2009 mocht André zijn 25-jarig organistenjubileum vieren, hetgeen gepaard ging met een aantal bijzondere concerten. Zowel als solist als met muzikale vrienden. Ook verscheen er een CD met speciaal voor dit jubileum nieuw geschreven koraalbewerkingen, opgedragen aan de jubilaris.

Voor Johannus-orgelbouw uit Ede verzorgt André de maandelijkse ‘muzikale handreiking’, alsmede een aantal andere promotie-activiteiten. Al met al een muzikaal leven op een breed terrein. Maar niet te vergeten is één van de belangrijkste activiteiten de wekelijkse eredienst in zijn woonplaats Polsbroek. Want gemeentezang in je eigen kerk, blijft één van de mooiste opdrachten.

Het trompettistenechtpaar Arjan en Edith Post is een niet meer weg te denken muzikaal begrip geworden in Nederland. Arjan studeerde aan het Sweelinck-Conservatorium te Amsterdam, Edith

studeerde aan het Conservatorium te Zwolle. Beide trompettisten zijn afgestudeerd met het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus.

Arjan en Edith werken solistisch met bekende organisten en pianisten en treden veel op tijdens koorconcerten, cd- en tv-opnames, o.a. bij de EO-tv in Nederland Zingt. Er zijn inmiddels een aantal solo-cd’s verschenen waarvan één in samenwerking met Sander van Marion, met geestelijk repertoire en recentelijk, “Concerto”, een cd met bekende licht klassieke melodieën.

Arjan remplaceerde o.a. in het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Nederlands Ballet Orkest en diverse musicalproducties waaronder The Phantom of the Opera. Edith speelde regelmatig in het Radio Philharmonisch Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Momenteel geeft zij trompetles bij een muziekvereniging en is zij dirigent van een aantal koren.

Beiden spelen ze in The Imperial Brass; een 4-tal ensembles dat optreedt bij bedrijfsevenementen en medewerking verleent aan concerten.

Sinds kort is het duo ook op internet te vinden: staging2.aemuziek.nl

Het is gewenst vooraf te reserveren op tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt Euro 14,00 p.p. incl. koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen t/m 12 jr. gratis toegang.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.