kwiek lijkt kansloos na eerste wedstrijd

Zaterdagavond 10 mei stond de eerste wedstrijd op het programma voor de laatste ticket in de Eredivisie. Om half 8 klonk het fluitsignaal voor de wedstrijd tussen Klink Nijland/Kwiek en Hellas uit Den Haag. Kwiek had een goede voorbereiding aan deze wedstrijd. Afgelopen zaterdag en dinsdag werd er met ruime cijfers gewonnen van DSVD en Nieuw Heeten. Vandaag speelde Kwiek in de eerste helft goed en kon het in de buurt blijven van Hellas, maar aan het eind stonden ze wel achter. Ruststand: 13-15. In het begin van de tweede helft was Kwiek zeer slordig en maakte Hellas daar dankbaar gebruik van. Na 7 minuten spelen stonden ze al met 13-18 achter. Kwiek wist niet meer terug te komen in de wedstrijd en verloren uiteindelijk de wedstrijd met 22-29.

Kwiek begon de wedstrijd uitstekend. De Raaltese equipe stond verdedigend goed en aanvallend kregen ze veel kansen. De eerste 15 minuten was zeer goed van beide teams en lieten het publiek in Raalte volop genieten. Op dat moment was de stand 6-6. Lisa Oosterwijk was in het begin belangrijk voor Kwiek. Bijna alle ballen die door haar op het doel werden gegooid raakte het net. Na 15 minuten gespeeld te hebben leek Hellas nog een tempo een hoger te gaan spelen. Hellas liep daardoor snel uit naar een 7-10 voorsprong. Kwiek wist dat goed te pareren en liet Hellas niet verder uitlopen. Ruststand 13-15.

In de 2e helft was het beeld totaal anders dan in de eerste. Beide teams strooiden met foute passes en het niveau lag beduidelijk lager. In de eerste paar minuten was het vooral Kwiek dat slecht begon en maakte Hellas daar dankbaar gebruik van. Na 7 minuten gespeeld te hebben stonden de Raaltenaren al met 13-18 achter. Coach Arthur Langendijk probeerde nog verschillende varianten om de achterstand om te draaien naar een voorsprong, maar dat mocht niet baten. Na 20 minuten gespeeld te hebben was de stand 15-24 in het voordeel van Hellas. Kwiek kwam daarna aanvallend nog wel een op dreef, maar dat was veel te laat. Eindstand 22-29.

Door deze nederlaag is Eredivisie ver weg voor Kwiek en moet er volgende week een wonder gebeuren willen de dames promoveren. De wedstrijd wordt gespeeldt op zaterdag 17 mei.

Doelpuntenmakers Klink Nijland/Kwiek:

Aemy Visser 6, Marieke Brinkhuis 6, Lisa Oosterwijk 5, Lynn Schiphorst 2, Nicole Henmmink 2, Carmen Duin.

Meer foto's