kunst en vliegwerk tijdens wak

Van 17 mei t/m 25 mei vindt in de gemeenten Ommen, Dalfsen en Hardenberg de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats. In deze ‘Vechtdal WAK week’ zijn er allerlei verrassende lezingen, optredens, presentaties, concerten en exposities voor en door amateurkunstverenigingen, culturele instellingen en organisaties.

Kunst & Vliegwerk

In het kader van bovenstaand organiseert de stichting Space Art op 24 en 25 mei aan de Haven Oost/West in Ommen het festival “Kunst en Vliegwerk”. Vliegeraars uit het Vechtdal (en ver daarbuiten) komen hier hun kunstzinnige vliegers oplaten. Er zijn bijzondere creaties te zien. Naast de Kunstmarkt en het Vliegerfestival is er het scholenproject “Kunst Werkt”.

Wat houdt het project Kunst Werkt precies in?

Het project is voor de groepen zeven en acht van de basisscholen. Het doel van dit project is om jongeren kennis te laten maken met de verschillende soorten kunst, creativiteit en het buitenspelen. Alle basisscholen in de gemeente Ommen zijn gevraagd om mee te werken aan dit project. Van de deelnemende scholen gaan de kinderen van groep zeven en acht ieder een vlieger naar eigen kunstzinnige ingeving invullen, deze worden later via een workshop door Space Art in bogen aan elkaar gezet. Op het festival worden de vliegers tentoongesteld en met mooi weer opgelaten. Er is een prijs beschikbaar voor de mooiste vlieger. Deelname is gratis.

Wat is er nog meer te doen op het festival?

Er is tent met een kunstmarkt waar de verschillende amateur kunstenaars hun creatieve uitingen laten zien. De cultuurprijs wordt op zaterdag ochtend om 11.30 uur uitgereikt door de wethouder, het popkoor Canta Libre treedt om 13.30 uur op en er is een workshop vliegers maken. Zaterdag avond staat er het verlicht vliegeren op het programma. Zondag is er ook weer veel te zien en beleven.

Kortom het is zeker leuk om even te komen kijken en rond te lopen tussen al de Kunst op de markt en in de lucht.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.