kastanje in raalte centrum geveld

Een kastanjeboom op de Grote Markt in het centrum van Raalte wordt binnenkort gekapt. De boom heeft de besmettelijke ‘kastanjebloedingsziekte’. De overige bomen op de markt, ook kastanjes, lijken ook besmet met de ziekte, want ook die hebben de eerste symptomen al.

Op de plek van de boom die geveld wordt, komt een andere boom te staan, van een andere soort. Zo wordt voorkomen dat de ziekte blijft woekeren. “We wachten verdere ontwikkeling van de ziekte in de overige bomen af,” aldus een woordvoerder van de gemeente.

De boom wordt vlak boven de bestrating afgezaagd, de wortels blijven vooralsnog in de bestrating zitten. Wel wordt hij zo laag mogelijk afgezaagd zodat er een tafeltje overheen kan staan.

De bomen zijn in 1999 geplant.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.