jazzconcert in gramsberger bosje

De reeks voorstellingen in het openluchttheater in het Gramsberger Bosje wordt zaterdag 10 mei geopend door Trio Oale Jaz met gastzangeres Tonny Nijland. De gratis toegankelijke voorstelling begint om 19.30 uur. Onder auspiciën van Stichting ProGram heeft een werkgroep een programma samengesteld dat bestaat uit vijf optredens van voor- tot najaar. Daarnaast is er 17 juni cultureel festival Nigth of the Forest. ProGram beijvert zich voor herstel van het in verval geraakte openluchttheater. De eerste tastbare plannen staan inmiddels op papier.

Met voorstellingen wordt nu al de aandacht gevestigd op het theater en de belangstelling voor het gebruik aangewakkerd. ProGram wil richting overheid en subsidiefondsen aantonen dat het openluchttheater in Gramsbergen levensvatbaar is.

Het optreden van Trio Oale Jaz komt tot stand in samenwerking met Jazzclub Hardenberg. De naam “Oale Jaz” is een woordspeling op het Twents voor ‘oude jas’ en de muziekstijl ‘oude jazz’. Oale Jaz wordt gevormd door twee bestuursleden van Jazzclub Hardenberg, contrabassist Anton van der Leij en gitarist/zanger Ton Karmiggelt. Pianist/zanger Henk Brink uit Vriezenveen completeert het trio.

Oale Jaz heeft een uitgebreid repertoire dat ontleend is aan “The Great American Songbook”. Ton Karmiggelt heeft bovendien op een groot aantal van deze “main stream” songs eigentijdse Nederlandstalige teksten geschreven. Deze zijn vaak humoristisch, af en toe romantisch en soms maatschappij kritisch. Zo ondergaat “The girl from Ypanema” een metamorfose tot “Goedkoop spul uit China” en wordt “Bye bye blackbird” een verhaal over een douche op een buitenlandse camping onder de titel “Wat een wasbeurt”.

Oale Jaz treedt vaak op met gastsolisten. In Gramsbergen is dat jazz-zangeres Tonny Nijland uit Delden. Tonny treedt met verschillende Twentse formaties op, waaronder de Laura Band en de Hof-Jazzband uit Goor. Samen met het Trio Oale Jaz heeft zij verschillende concerten verzorgd in o.a. de Jazzclub Hardenberg, Theater de Caroussel in Ommen en tijdens matinees bij de Sterrenwacht in Lattrop. Tonny beschikt over een mooi timbre, goede dixie en zingt loepzuiver.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.