huurders gaan huurverhoging niet betalen

Deze 500 huurders uit de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte hebben zich in de afgelopen weken aangemeld voor de actie van de huurdersvereniging om de huurverhoging niet te betalen. Daarmee wil de huurdersvereniging een luid protest laten horen tegen de huurstijgingen waarmee huurders de laatste jaren geconfronteerd worden.

Tijdens de vergadering ontstond een discussie over de vraag of directeur-bestuurder Ed Penninks en manager wonen Aukje Kooistra van SallandWonen bij het tweede deel van de avond aanwezig mochten zijn. Enkele aanwezigen vonden dat er in hun bijzijn niet vrijuit gesproken zou kunnen worden. Ook bleek er onder huurders angst te bestaan om als ‘lastige huurder’ bij SallandWonen te boek te komen staan door te protesteren tegen de huurverhoging. Na een stemming over de aanwezigheid van de vertegenwoordigers van SallandWonen kreeg de vergadering toch een vervolg in hun bijzijn. Daarbij gaf Ed Penninks aan te schrikken van het idee dat er angst onder huurders bestaat en ontkende ten stelligste het bestaan van lijsten met ‘lastige huurders’ bij SallandWonen.

Boosheid voerde de boventoon in het vervolg van de ledenvergadering. Boosheid over de onrechtvaardigheid van fors stijgende huren voor mensen die het financieel steeds moeilijker krijgen. Uit de zaal werd dit met enkele schrijnende voorbeelden geïllustreerd. In een reactie wees Ed Penninks op de 1,7 miljard euro verhuurdersheffing die verhuurders jaarlijks moeten gaan ophoesten, maar dat hij zich realiseerde dat dit over de ruggen van de huurders wordt gedaan. Maar SallandWonen heeft het nodig, aldus Penninks.

Aanmelden voor deelname aan de huuractie van Huurdersvereniging Salland is nog altijd mogelijk via staging2.eerstehulpbijhuren.nl/salland of door te bellen naar 0572-357 256.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.