heeten krijgt weer een hart

Op het terrein dat na de sloop van Chinees restaurant New City in 2008 een gapend gat in het centrum van Heeten vormde, komen vier nieuwe koopwoningen. Karakteristieke huizen die een waardige afsluiting van het Dorpsplein vormen. Komende zaterdag kan iedereen die nieuwsgierig is bij restaurant Bosgoed de tekeningen bekijken.

“Het heeft lang geduurd maar dan heb je ook wat,” vertelt architect Joost Delhain uit Warnsveld. “Eerst is er gekeken naar een zorgcentrum met daarboven woningen. Toen dat niet haalbaar bleek is er gedacht aan appartementen.”

“Maar er bleek in Heeten meer behoefte te zijn aan huizen met een tuintje,” vullen Gerrie Meijerman en Paul Hannink van Hannink Makelaardij aan. Zij gaan de verkoop van de huizen verzorgen en verwachten dat dit nog al snel kan gaan. “Het zijn betaalbare woningen in hartje Heeten. Je zit bovenop alle voorzieningen en hoeft niet bang te zijn achter de geraniums te verpieteren.”

Die geraniums zouden kunnen suggereren dat de woningen bedoeld zijn voor bejaarden. Niets is echter minder waar. “Ik heb de huizen zo ontworpen dat badkamer en slaapkamer op de begane grond kunnen komen. Handig wanneer je niet van traplopen houdt of niet zo vitaal meer bent. Maar de slaapkamer kun je ook inrichten als praktijkruimte, hobbyruimte of kantoor.” De architect heeft ruime ervaring met het ontwerpen van woningen. “Ik heb inmiddels meer dan duizend huizen gebouwd dus weet waar ik op moet letten.” Delhain blijkt bovendien met zijn tijd mee te gaan. “Ruimte waar kasten kunnen worden geplaatst heb ik afgestemd op de standaard maten van het bekende Zweedse woningwarenhuis.”

De vier woningen passen naadloos in het dorpse karakter van Heeten. “Er komt een huis op de hoek waarvan je kan denken dat er vroeger bijvoorbeeld een winkeltje in zou hebben gezeten.” De tweede vrijstaande woning komt aan de Dorpsstraat en de twee-onder-één kapper sluit aan bij de bestaande woningen aan de Holterweg. “Bij de ontwerpen hou ik altijd rekening met de locatie én de omgeving. Een woning in een dorp in Brabant moet er anders uitzien dan eentje in Salland. Dat zit hem in maatvoering, materiaalgebruik en details.”

Aan het Dorpsplein in Heeten dus geen eenheidsworst uit de catalogus. Paul Hannink nodigt iedereen uit om zaterdag 17 mei tussen 11.00 uur en 13.30 uur bij de overbuurman (restaurant Bosgoed) de plannen te komen bekijken. “De contouren staan vast maar de indeling van de huizen is nog bespreekbaar. Een betaalbare woning geschikt voor jong en oud. Voor mensen die in hartje Heeten willen wonen een unieke kans!”

Toekomstige bewoners weten in ieder geval zeker dat ze nooit meer iets van de Ponymarkt hoeven te missen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.