handbalsters nieuw heeten geven jeugd clinic

Handbal Nieuw Heeten hield vrijdag een leuke handbalclinic voor haar jeugdleden. Sharon Hutten en Nancy Gerritsen organiseerden de clinic namens de handbalcommissie, met hulp van Dames 1-speelsters en de nieuwe trainer Egon Floors. Ook ex-Nieuw Heeten-speelster Hanne van Rossum verleende haar hulp en bracht haar techniek over op de jeugdspeelsters.

Eerst was de beurt aan de speelsters van E1, D1 en D2. Na de warming-up volgden ze steeds een kwartier lang een onderdeel. Vier onderdelen waren uitgezet: het voetenwerk werd getraind op een touwladder. Vervolgens werd de schijnbeweging met een goede 0-pas aangeleerd. Daarnaast stond een goede coördinatie en het balanceren centraal en tot slot werden er verschillende schottechnieken doorgenomen. Na afloop gaven de speelsters aan weer veel nieuwe dingen geleerd te hebben. Volgens de leiding waren de meiden wel een stuk rustiger als normaal, er werd goed geluisterd en iets minder gegiecheld dan normaal.

Hierna kwamen de meiden van C1, B1 en A1 de zaal in. Na een materialenestafette was iedereen goed warm en begon het 1e deel van de training. De keepers kregen een leuke keeperstraining van Egon Floors. De speelsters volgden ondertussen een circuit met veel fysieke onderdelen: buikspieroefeningen, opdrukken, balans- en coördinatie-oefeningen en korte verdedigende oefeningen. Het laatste half uur werd er op positie getraind: hoeken, cirkelspeelsters en opbouwspeelsters kregen apart op hun eigen positie diverse tips over de manier van afzetten, lichaamshouding en afronding. Half 8 werd de clinic afgesloten: een geslaagde editie, dus op naar 2015.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.