gebruik de tunnel en oversteekplaats

Gebruik die tunnel onder de N35 en de oversteekplaats toch. Dat is de boodschap die Plaatselijk Belang Mariënheem een ieder op het hart wil drukken.

In december werd de gerepareerde en gerenoveerde tunnel in Mariënheem geopend. Met

kunst van de kinderen. Het is een schip geworden dat nu aanligt in Egypte. Enige meters verder een oversteekgelegenheid voor degenen die niet door de tunnel kunnen, met een brede strook waar je veilig kan wachten tot de tweede baan vrij is. Het overgrote deel van de kinderen en ouders gaat door de tunnel. Ouders met buggies en degenen die slecht ter been zijn nemen de oversteekplaats.

Voor de N35 staan verkeersborden: “verboden voor fietsers en bromfietsers”. Er zijn verwijsbordjes naar de tunnel en een oversteekvak tussen de Kruidentuin en de tunnel. Prima geregeld dus.

“Toch steken er regelmatig fietsers en voetgangers dwars over het kruispunt over. Waar

voorsorteerstroken zijn. Waar verkeer vanaf de Hellendoornseweg en De Jongstraat de N35 op gaat of oversteekt. Waar het vrachtverkeer van twee kanten komt. Er zullen zeker mensen zijn die voor de tunnel staan en zien dat dat voor hen niet haalbaar is, maar de oversteekplaats niet zien,” stelt Plaatselijk Belang.

Daarom vraagt Plaatselijk Belang mensen om de oversteekplaats en de tunnel te gebruiken. Ook vraagt de belangengroepering tips: Wie tips heeft om de juiste manieren van

oversteken duidelijker aan te geven: méér dan welkom bij PB.Marienheem@gmail.com .

“Bovengronds naast de tunnel ligt het anker van het schip waarin de tunnel getransformeerd is. Zie dit anker en bedenk u wat er aan het einde van de dag echt belangrijk is. Wees eerlijk: dat zijn die paar seconden extra reistijd niet. Maar misschien wèl dat u genoten heeft van de kunst in de tunnel.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.