frank satink tweetkonte van de maand mei

Frank Satink is de Tweetkonte van de maand mei. Hij is eigenaar van Goomah Music, Cool Buzz en Ev Hands. Daarnaast is hij artiestenboeker bij Dauwpop, Zwarte Cross, Metropool Hengelo, Let’s Get Lost, Ribs & Blues, Stöppelhaene en de Vierdaagse Feesten Nijmegen.

De komende maand neemt Frank ons mee in zijn wereld van muziek, met Dauwpop in het verschiet is het natuurlijk een uitgelezen kans om een uniek kijkje achter de schermen te nemen. Waar Frank over Tweet? Muziek, muziek, muziek, regionale zaken en PEC Zwolle….….

Afgelopen maand was Marcel Blind de Sallandse Tweetkonte. Onze jury rapporteert hem als volgt: “Marcel Blind, politicus van GemeentenBelangen in Olst-Wijhe, is een twitteraar die van zijn hart geen moordkuil maakt. Hij gooit er alles uit wat ie kwijt wil.” In de eerste dagen van zijn tweetkonte-bestaan (“dan weet ik wel hoe ze me thuis gaan noemen”, aldus Marcel toen hij zijn medewerking toezegde) twitterde Blind als iets als ‘hou nou toch eens op met dat gejank’. “En toen had hij het niet over een kindje dat zich bezeerd had, maar over onder meer de PvdA die door zijn GemeenteBelangen buiten spel was gezet in de college-onderhandelingen.”

Drie weken later twittert Marcel een uitspraak van ene Will Rogers: “What the country needs is dirtier fingernails and cleaner minds.” Vrij vertaald: poetsen, niet lullen.

En tussendoor retweet Blind een bericht van de NOS dat in een jaar tijd het aantal zonnepanelen in ons land is verdubbeld: “goed voorbeeld doet volgen”, voegt Marcel toe. En via Twitter verklaart hij Olst-Wijhe ook nog eens een keer schaliegas-vrij.

Nou, dan weet je dus precies wat je aan Marcel hebt. Je kunt het er mee eens zijn. Je kunt het er mee oneens zijn. Is dat niet wat een politicus moet zijn?: Helder en duidelijk. Waren maar meer politici bereid gewoon te zeggen wat ze denken, in plaats van met meel in de mond praten. Volgens de tweetkonte-recensent van deze maand is die heldere boodschap prima te combineren met de eerlijkheid die gebiedt te zeggen dat je compromissen moet sluiten en dat je dus niet altijd krijgt wat je wil.

Het begint in de politiek altijd met wat je wil. En op twitter kun je die boodschap de hele dag door kwijt. Dan kun je de compromissen bewaren voor in de raadszaal.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.