Home / archiefcentraal / florent spijker wint fotowedstrijd kiek

florent spijker wint fotowedstrijd kiek

Florent Spijker is de winnaar van de fotowedstrijd Kiek. Dat is tijdens de opening van de Week van de Amateurkunst Raalte in de voormalige Huishoudschool aan de Zwolseweg 18 in Raalte bekend gemaakt. Op zaterdag was de officiële opening de WAK en tevens werd de tentoonstelling Kiek! geopend, waarin Salland in al haar verscheidenheid wordt getoond door de ogen van diverse kunstenaars en jongeren.

Geïnteresseerde bezoekers, deelnemers aan de tentoonstelling, de organisatie van de WAK en de gebruikers van de Huishoudschool verzamelden zich op zaterdagmiddag in de zonovergoten tuin voor de school voor de opening van de WAK. In de openingstoespraak werd er verteld welke activiteiten er plaats vinden tijdens de WAK. Daarnaast werden de drie prijswinnaars bekend gemaakt van de fotowedstrijd Kiek! en de prijzen uitgereikt.

De eerste prijs is naar Florent Spijker gegaan. Hij heeft een nieuwe smartphone gekregen, mede mogelijk gemaakt door Azerty. De tweede prijs, een fotoshoot voor twee personen aangeboden door Pliens.com Photography, werd gewonnen door Linde van Dooremolen. De derde prijs werd uitgereikt aan Joy Reimert, zij kreeg haar foto op canvas.

De bezoekers werden na de opening uitgenodigd om de tentoonstelling Kiek! te bekijken in de nieuwe tentoonstellingsruimte van de Huishoudschool worden diverse foto’s van de jongeren getoond met quotes waarin zij uitleggen waarom ze de foto’s hebben gemaakt. Hiernaast zijn er objecten, schilderijen en foto’s van kunstenaars uit Salland te bezichtigen die de omgeving tonen of als inspiratiebron hebben gebruikt bij het maken van hun werk. Tevens konden de bezoekers de andere activiteiten van de WAK in de Huishoudschool aanschouwen.

De tentoonstelling Kiek! is tot en met zondag 6 juli te bezichtigen in de expositieruimte van De Huishoudschool.

Toegang is gratis. Voor meer informatie en openingstijden zie www.dehuishoudschoolraalte.nl of www.wakraalte.nl

Lees ook

‘Een zwaar jaar, maar ook heel veel geleerd’

Roswyde Burgman, directeur van Hoftheater in Raalte blikt terug op seizoen 2020-2021 RAALTE – “Gelukkig …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.