europa om de hoek t schanebroek

Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 mei openen tientallen Europese projecten in heel Nederland hun deuren voor publiek. In Salland doen maar liefst zes projecten mee met de Kijkdagen. Zij laten graag zien wat ze – mede met Europees ‘Leader’ geld – bijdragen aan innovatie, economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken in Salland. Kom jij ook?

Paardenmelkerij ’t Schanebroek ontvangt je graag

Paardenmelkerij ’t Schanebroek is een van de projecten van De Kracht van Salland die is gefinancierd met Europees Leader-geld. Nathalie Pronk van ‘t Schanebroek: “Wij zijn dit jaar op 10 mei geopend voor het publiek. Van 10.00 uur tot 16.00 uur uur kan je bij ons zien hoe dit geld is besteed.

Terwijl elders in het land de boeren één voor één de zeis aan de slieten hangen, heeft Paardenmelkerij ‘t Schanebroek ambitieuze stappen gemaakt. In 2009/2010 is, mede met Europese financiering, een nieuwe ontvangstruimte gerealiseerd. Met direct uitzicht op de paarden, zodat bezoekers aan den lijve kunnen ervaren hoe het er in een paardenmelkerij/fokkerij aan toe gaat.”

Doelstelling was een multifunctionele ruimte te creëren die onder andere gebruikt wordt als ontvangstruimte voor mensen die de paardenmelkerij willen bezoeken maar ook is de ruimte voor andere doeleinden geschikt. Zo kan de ruimte ook gebruikt worden voor workshops, kinderfeestjes, exposities, vergaderingen, lezingen etc. Door het toegankelijk te maken voor minder validen is het ook voor deze doelgroep goed toeven bij ’t Schanebroek.

Paardenmelkerij ’t Schanebroek, Lemelerweg 64, Luttenberg. Kijkdag: 10 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.