Home / archiefcentraal / europa om de hoek sallands landbier

europa om de hoek sallands landbier

Sallands Landbier Brouwerij blaast Leeren Lampe nieuw leven in

Midden in Raalte bevindt zich een kleine, ambachtelijke bierbrouwerij. Hier worden met liefde en toewijding zes Sallandse Landbieren gebrouwen. Verschillende soorten bier van de streek, voor levensgenieters uit de wijde omtrek. De Brouwerij is gevestigd in een pand met historie: de Leeren Lampe. Deze vermaarde uitgaansgelegenheid is weer nieuw leven ingeblazen.

Johan Nijhof en Ruud van de Gevel (bekend van ondermeer Huttenkloas bier) zijn verantwoordelijk voor het brouwen van Sallandse Landbieren, zoals de Blonde Johannes, Donkere Henricus, Witte Franciscus en Bokkige Theodorus. De brouwerij is mede tot stand gekomen met Europees Leadergeld. Ruud van de Gevel: “Wij houden op 10 mei een Europa om de hoek Kijkdag. Van 10 tot 16 uur iedereen bij ons zien hoe het bier wordt gebrouwen in ketels van 500L. Maar het hoeft niet bij kijken te blijven! Bezoekers zijn van harte welkom om voor en na de rondleiding in ons proeflokaal van het ambachtelijke bier te proeven. Want daar is bier natuurlijk voor bedoeld.”

Sallands Landbier Brouwerij, Almelosestraat 2, Raalte. Kijkdag: 10 mei van 10.00uur tot 16.00 uur.

Lees ook

Verharde paden in heemtuin

WIJHE – Heemtuin Veermans Hof IJsselflora in Wijhe heeft de paden in de tuin kunnen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.