europa om de hoek natuurlijk huus

Hele dag excursies bij ’t Natuurlijk Huus

’t Natuurlijk Huus kreeg ‘een kontje’ van Europa voor het opzetten van de site hetnatuurlijkhuus.nl en de zesdelige tv serie die werd uitgezonden op TV Oost. Daarnaast werd ’t Natuurlijk Huus als provinciaal ‘koploper’ uitgeroepen in natuurlijk doen en denken. Van meet af aan heeft ’t Natuurlijk Huus daarom op veel belangstelling kunnen rekenen.

Doel van de stichting is al vijf jaar lang mensen in aanraking te laten komen met een natuurlijke leefwijze. Eerst was er veel aandacht voor natuurlijk bouwen, daarna ook voor natuurlijk inrichten, langzaam is daar ‘natuurlijk leven’ aan toegevoegd.

Je kunt bij ’t Natuurlijk Huus op afspraak terecht voor excursies, je kunt er ook vergaderen of cursussen organiseren. Iedere week is er wel een activiteit. Zo wordt de moestuincursus al voor de derde keer gehouden, komen groepen langs voor excursies en zijn er steeds meer organisaties en bedrijven die voor de natuurlijke omgeving van ’t Huus kiezen voor een vergadering.

Ook worden leerlingen veel betrokken bij de natuurlijke denkwijze. Schoolklassen komen langs, Deltionleerlingen helpen meebouwen aan een nieuwe excursieruimte en Groene Welle studenten hebben de tuinen aangelegd. Een van hen volgt nu de cursus biologisch tuinieren en gebruikt ’t Natuurlijk Huus als proefplek.

Ook veel ondernemers laten ’t Huus hun proeftuin zijn. Want waar kun je je duurzame producten nu beter aanprijzen dan op een plek waar je zeker weet dat er vaak en veel geïnteresseerde mensen op bezoek zijn.

De BV Natuurlijk is het nieuwste initiatief waaraan het Natuurlijk Huus meewerkt: duurzame bedrijven geven daarin antwoord op vragen van particulieren. En het Platform Natuurlijk is inmiddels ook actief: dat is een platform van particulieren die zich op allerlei manieren met natuurlijk leven bezig houden.

Wie voor een excursie langs komt kan meteen een kijkje nemen in de nieuwe excursieruimte. Die is nog lang niet af, maar is wel bijzonder omdat die opgetrokken wordt uit strobaalmuren en muren van hennepkalk. Is strobaalbouw al bijzonder, hennepkalk is helemaal nieuw in Nederland.

Het Natuurlijk Huus is op vrijdag 9 mei vrij toegankelijk. Je kunt er tussen 10.00 uur en 16.00 uur naar binnen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.