europa om de hoek kijkdagen in salland

Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 mei openen tientallen Europese projecten in heel Nederland hun deuren voor publiek. In Salland doen maar liefst zes projecten mee met de Kijkdagen. Zij laten graag zien wat ze – mede met Europees ‘Leader’ geld – bijdragen aan innovatie, economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken in Salland. Kom jij ook?

Onder de noemer De Kracht van Salland werkt een hecht netwerk van vrijwilligers en organisaties aan nieuwe ontwikkelingen in Salland. Kern van de aanpak is een andere manier van werken. Lokale kracht, integrale aanpak, duurzaamheid, kennisoverdracht en het leggen van verbindingen staan centraal.

De visie erachter is dat Salland in 2020 een vitaal gebied is, waar het goed leven en werken is. Inwoners en organisaties realiseren vooral op eigen kracht projecten om aangenaam te kunnen leven en werken. De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte en de waterschappen Groot Salland en Rijn en IJssel faciliteren en stimuleren waar nodig. Een vitaal Salland, dat is waar zij voor staan. De zes projecten die je kunt bezoeken, maken deel uit van De Kracht van Salland. Ze zijn mede gefinancierd met Europees Leader-geld. Leader is een Europees programma voor plattelandsontwikkeling. De zes projecten vormen een boeiend uitje voor iedereen die geïnteresseerd is in lokale kracht en vernieuwing.

Salland Café

Breng ook een bezoekje aan het Salland Café op 6 juni. Dit is een netwerkbijeenkomst die samenwerking en kennisdeling in Salland stimuleert in het kader van De Kracht van Salland. U bent van harte welkom.

Meer informatie: staging2.dekrachtvansalland.nl en staging2.europaomdehoek.nl/kijkdagen .

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.