europa om de hoek elckerlyc

Gemeenschapscentrum Elckerlyc stimuleert sociale samenhang in Luttenberg

Gemeenschapscentrum Elckerlyc in Luttenberg is een van de projecten van De Kracht van Salland die bijdraagt aan de sociale samenhang en vitaliteit van het dorp. Het centrum is meer nog dan in het verleden, dé plek waar het sociale en culturele leven van Luttenberg zich ontspint. Vele organisaties op o.a. het gebied van muziek, toneel, kinder- en jeugdactiviteiten, ouderenwerk, kunst, ontmoeting, sport en bewegen, ontplooien daar hun activiteiten.

In 1976 is het toenmalige parochiehuis Heilige Cornelius door de kerk overgedaan aan een nieuwe stichting Gemeenschapscentrum Elckerlyc, met als doel het in stand houden en beschikbaar stellen van een ruimte voor niet-commerciële activiteiten ten behoeve van de Luttenbergse gemeenschap. Maar na meer dan 30 jaar bleek het gebouw sterk verouderd.

In 2013 is het gebouw volledig opgeknapt en uitgebreid, zodat ook nieuwe gebruikers er terecht

kunnen, zoals muziekvereniging de Bergklanken, accordeonvereniging Accordeola, de Zorggroep Raalte met dagbestedingsactiviteiten voor ouderen, een kookclub, handwerkclub, jazzgym en streetdance, zumba en koersbal, naast de bestaande gebruikers zoals Jeugdgroep Aksie, toneelvereniging Luto en Beppie Concerts.

De verbouwing is voor een groot deel door plaatselijke bedrijven en vrijwilligers gerealiseerd. Mede dankzij bijdragen van de gemeente Raalte, de provincie Overijssel, Leader, het Oranjefonds, VSB-fonds, Prins Bernard Cultuurfonds, de Rabobank, IJsbaan ’t Wak, de bevolking van Luttenberg en plaatselijke bedrijven is het mogelijk geworden een multifunctionele accommodatie te realiseren, dat voldoet aan alle eisen van deze tijd.

Gemeenschapscentrum Elckerlyc, Butzelaarstraat 22, Luttenberg. Kijkdag: 10 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.