Home / archiefcentraal / europa om de hoek de laarman

europa om de hoek de laarman

Museum De Laarman met nieuwe thema’s klaar voor de toekomst

Museum De Laarman in Luttenberg is een goed voorbeeld van een project van De Kracht van Salland waarbij lokale kracht, kennisoverdracht en het leggen van verbindingen centraal staan. Jan Spil van De Laarman: “Wij zijn dit jaar op 10 mei geopend voor het publiek. Van 10.00 uur tot 16.00 uur kan je bij ons niet alleen zien wat we met het geld hebben gedaan, maar ook de nieuwe plannen zien, waarvoor we nog middelen zoeken. Onder het toeziend oog van verzamelaar Jan Tielbeke is De Laarman als een bescheiden initiatief begonnen en in bijna 15 jaar tijd is De Laarman uitgegroeid tot een Sallands Landbouw museum. Het is gevestigd in voormalige cultureel historisch erfgoed , een veevoedermaalderij en grenst aan het natuurgebied “De Luttenberg”.”

In 2003 zijn de eerste stappen gezet voor de ontwikkeling van De Laarman. In 2008 is een deelverbouwing en herinrichting gerealiseerd met steun van veel vrijwilligers, Europese, provinciale en gemeentelijke middelen en lokale sponsoren en de Rabobank en het Prins Bernardfonds. Dit om de collectie veilig te stellen en te beheren en bezoekers beter te kunnen ontvangen en de continuïteit te garanderen. Nu wordt vooral het verleden nageleefd en zijn er vele activiteiten, zoals het historisch festival en de pruuverieje. In 2013 is met steun van het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling (ELFPO) een zonnecollectoren systeem aangebracht om duurzame warmte op te wekken.

Het doel is om van 7.000 naar 60.000 bezoekers te gaan, waarvan 30.000 virtuele bezoekers en meer bezoekers en inkomsten te genereren en een bovenregionale bekendheid te krijgen.

Museum De Laarman, Butzelaarstraat 60, Luttenberg. Kijkdag: 10 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Lees ook

Lezing over acupunctuur in Dorpshuus

HEINO – Herman Tichelaar verzorgt op woensdag 27 oktober een lezing over acupunctuur in het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.