europa om de hoek de achterberg

Sporthal ‘de Achterberg’

Aan lokale kracht is in Luttenberg geen gebrek. Sporthal ‘De Achterberg’, een project dat mede gefinancierd is met Europees geld, is daar een prima voorbeeld van. Herman Holtmaat, voorzitter van Stichting Sportbelangen Luttenberg: “In 2005 wilden we de kantine en de kleedkamers van SDOL in Luttenberg eigenlijk een opknapbeurt geven. Maar de gymzaal was ook afgeschreven, dus er ontstonden ideeën voor iets nieuws. En zo liepen de plannen uit de hand. Het werd een gloednieuwe sportaccommodatie met kleedkamers, vergaderruimtes en een sporthal. Vier jaar geleden gebouwd voor en door Luttenbergers. Bouw en beheer is volledig in handen van vrijwilligers uit Luttenberg.’’

Dat was de basis. De nieuwe sporthal. ,,Het was een particulier initiatief om een nieuwe sportaccommodatie te bouwen. De Luttenbergers hebben zelf veel geld bijeen gebracht en dit werd aangevuld door Europese subsidie via Leader. Zo zien we ook dat in Luttenberg Europa toch ook bij ons om de hoek ligt.”

“We willen in ieder geval samen met Plaatselijk Belang de basisvoorzieningen in stand houden in ons dorp. Daarbij is er het sentiment dat jongeren in Luttenberg willen blijven wonen. Jongeren zijn trots op hun dorp’’, zegt Herman Holtmaat. “Een vitalere gemeenschap, dat is het hoger liggende doel op de langere termijn. Wat dat betreft hebben we de tijd mee. Veel mensen zijn bezig met vitaal en gezond leven. Daarnaast is dit project heel goed voor de cohesie in het dorp en natuurlijk zo ook voor de leefbaarheid van het hele dorp.”

Handbal, volleybal bootcamp, ouder-kind-activiteiten, zumba, koersbal, badminton, ouderengym, een beachveld, noem maar op. Luttenberg heeft het of krijgt het. Het zijn allemaal nieuwe activiteiten die door de nieuwe sportaccommodatie ontstaan zijn. Herman Holtmaat: “Daarmee creëer je iets blijvends, saamhorigheid, modern naoberschap; allemaal elementen voor een goed functionerend vitaal plattelandsdorp.’’

Sporthal ‘De Achterberg’, Heuvelweg 40, Luttenberg. Kijkdag: 10 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.