eerste cmv beachvolleybal toernooi gespeeld

Salvora heeft voor de eerste keer de CMV volleybal beachwedstrijden onder auspiciën van de Nevobo gehouden. Op de beach velden in Raalte aan de Zwolsestraat waren drie velden ingericht om de jongste volleybaljeugd van 6 t/m 12 jaar alvast aan het mooie zomerseizoen te laten wennen. Aan dit toernooi werd deelgenomen door 31 teams van verschillende verenigingen uit de regio, Het organiserende Salvora, Rood-Wit ’75 uit Wijhe, D.S.C. uit Diepenveen, Luttenberg, S.V.S. uit Schalkhaar en DeVolCo ’88 uit Deventer.

CMV volleybal wordt op 6 verschillende niveaus beoefend. De velden en nethoogtes zijn aangepast. De door de Nevobo geleverde wedstrijdballen zijn lichter. De spelregels zijn zodanig aangepast dat de volleybal(st)ers allemaal op hun eigen niveau de volleybalsport kunnen beoefenen.

’s Ochtends werden onder een bleek zonnetje de wedstrijden op niveau 2, 3 en 4 gespeeld (leeftijd vanaf 6 t/m 10 jaar). Het middagprogramma was bestemd voor niveau 5 en 6. (10 t/m 12 jaar) Hier wordt al volgens de echte volleybalregels gespeeld. De velden zijn iets groter, maar nog wel kleiner dan bij het echte volleybal.

Vele ouders, broertjes en zusjes en opa’s en oma’s kwamen de speel(st)ers aanmoedigen. Rondom de velden lagen zij op meegebrachte plaids en stoelen. Het waren spannende wedstrijden, je zag vele lachende gezichten. Toen de zon aan het eind van de ochtend er ook nog bij kwam was het een schitterend zomers sfeertje. Tussen de wedstrijden kregen de vermoeide speel(st)ers allerlei versnaperingen zoals ranja, appels en mandarijntjes beschikbaar gesteld door Coop uit Raalte.

Voor de speel(st)ers, coaches , publiek en de vrijwilligers van Salvora was dit een geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar. De kampioenen van de verschillende poules; Niveau 2; Luttenberg N2.1. Niveau 3; DeVolco ’88 N3.2. Niveau 4. Rood-Wit ’75 N4.1. Niveau 5; Salvora N5.3. Niveau 5 hoog SVS 5.1. Niveau 6; Salvora N6.2.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.